Negatief en positief

Woensdag is de vertrouwenscommissie benoemd en de profielschets van de nieuwe burgemeester vastgesteld . De CdK was kritisch: hij was teleurgesteld over het ontbreken van ambitie ten aanzien van de regionale rol van Alphen aan den Rijn. Hij was dus niet, zoals een wel erg negatief stuk in het AD doet vermoeden, teleurgesteld in het hele profiel. Het klopt dat er geen duidelijke ambitie is beschreven, maar daarvoor is het nog te vroeg. We weten nog steeds niet hoe de regionale samenwerking vorm gaat krijgen. Weliswaar wordt er nu onderzoek gedaan naar aansluiting bij Holland-Rijnland (zeg maar Leiden en Duin- en Bollenstreek), maar we kijken ook weer naar het oosten (Gouda e.o.). Samenwerkingsverbanden moeten nuttig zijn. De vraag is waar we als Alphen aan den Rijn mee geholpen zijn. Je kunt je in gemoede afvragen of we niet meer met Bodegraven en Gouda hebben dan met de Duin- en Bollenstreek. Of moeten we, zoals de heer Franssen suggereerde, kijken naar onze zuiderburen en kiezen voor synchronisatie met de nieuwe veiligheidsregio Holland Midden?
Er zijn ter vergadering twee moties ingediend: één voor een raadplegend referendum, één om vrouwen nadrukkelijk uit te nodigen te solliciteren. De laatste motie is ingetrokken aangezien uit de discussie duidelijk is geworden dat vrouwen net zo welkom zijn als mannen. De eerste motie is verworpen. Wat mij betreft is aangetoond dat een referendum niet werkt. Bovendien kan er een negatief signaal van uitgaan. Wat zegt het als maar 20% van de bevolking gaat stemmen? Dat de burgemeester ze niet interesseert, of dat ze geen vertrouwen hebben in de kandidaten?

Gisteren het VVD-congres bezocht. Eindelijk een positief congres. Journalisten die naarstig op zoek waren naar spaning en sensatie vonden uiteindelijk nog een verdwaald VVD-lid dat twijfelde aan de capaciteiten van Mark Rutte. Lezen deze mensen de krant, kijken ze TV? Waarschijnlijk niet, zeker niet als ze een beetje lijken op mijn oud-collega fractievoorzitter uit Bergen op Zoom. Zij vond Mark Rutte onzichtbaar in het debat over o.a. cartoonist Nekschot, en stapt over naar Verdonk. Hebt u mevrouw Verdonk donderdag zien acteren? Wat een afgang. Het 'beste' wat ze naar voren kon brengen was de regenboogroute op de A12 (iets dat niet in dat debat aan de orde was trouwens). Door meerdere Kamerleden (Pechtold, Halsema en Hamer) is zij op haar nummer gezet. Afwezig bij het debat over de inburgeringswet, twijfelend over haar standpunt ten aanzien van de kilometerheffing. Hoe kun je nu blijven beweren dat zij charisma heeft en daadkracht toont? Ik hoorde dat zij in een Sinterklaasfilm gaat spelen en ineens snapte ik het. TON is net een Sinterklaassurprise. Er is heel veel aandacht besteed aan de surprise en de verpakking, maar als je uiteindelijk bij het cadeautje bent aangekomen word je zwaar teleurgesteld.

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing