Laatste loodjes

Nog één week tot de zomervakantie. Zes weken rust. Zes weken waarin we het thuis moeten doen met melige berichten in de kranten, de zesde herhaling van Derrick, speelfilms uit de B-categorie, maar ook met tijd voor het gezin, sporten, eindelijk eens de opgenomen vakantiefilmpjes op DVD te zetten. De politiek gaat ook zes weken uit de lucht. Dat geldt ook voor dit weblog. Gelukkig maar? Waarom leest u dit dan?

Ook het CDA is overtuigd van het verdubbelen van de capaciteit van de N207, maar niet voordat er weer een studie gedaan wordt. Kom op, kom gewoon kijken op tijden dat het echt druk is en zie de dagelijkse problemen. Deze zijn niet opgelost als je de problemen op de A4 bij Leiderdorp hebt opgelost. Mensen gaan niet via de N11 en de A4 naar Amsterdam. Dus niet acht jaar wachten, nu de procedures in gang zetten! Niet alleen voor de N207, maar ook voor de A4 en de aansluitingen van de N11.

Aanstaande donderdag nog één raadsvergadering. Het bestemmingsplan Aarlanderveen en de zwembaden zijn de hoofdonderwerpen. Met Aarlanderveen komen we er wel uit, denk ik. Het zwembad wordt lastiger.
Ik verwacht dat een groot deel van de oppositie de eerdere afspraken gemakshalve 'vergeet' en gezellig voor de publieke tribune ach en wee zal klagen over de verhoging van het prijskaartje, de vele zogenaamde prestigeobjecten waar best wat geld van af kan ten bate van het zwembad (veelal wordt het waterfront aan de Lage Zijde genoemd, een niet-bestaand prestigeobject waar nog geen dekking voor gevonden is, dus geld dat niet bestaat) en aanverwante populistische prietpraat. Nogmaals: de kans dat het kaartje echt zo duur wordt is klein, want dat hangt af van de uitkering van de verzekering, en ik kan mij moeilijk voorstellen dat dat € 0,- zal zijn. Ik geef toe: € 0,10 per kaartje vanwege de andere parkeeroplossing die nodig is voor de 36 woningen, daar moeten we iets aan proberen te doen. Wat de rest van de verhoging betreft: zwemwater op twee locaties is nu eenmaal duurder dan op één locatie. Op één locatie was goedkoper, maar dat wilden de Alphenaren, en de VVD, niet. Dat zou immers te koste gaan van een groot deel van de buitenvoorzieningen, zoals de ligweide, aan de Hoorn.
Er komt trouwens wel degelijk baantjes zwemmen en vrij zwemmen terug in de Thermen: vroege vogels, vrij zwemmen in de schoolvakanties (muv Kerst) en, indien de wethouder en Sportspectrum daar nog een oplossing voor vinden, op woensdagmiddagen.
Het Comité Thermen II is 'vierkant' tegen variant 3, de variant van zwembad in combinatie met 36 woningen. Ook daar zullen ze de oppositie ongetwijfeld aan hun zijde vinden, want ja, het zijn maar 36 woningen. Dus daar ook geen woningen bouwen? Waar dan wel? Ik zie de discussie in het najaar over 'inbreiden of uitbreiden' met vreugde tegemoet. Want het wordt echt kiezen, en de oppositie moet ook met de billen bloot. Het resterende groen in Alphen bebouwen, of de Gnephoek in? Wij zijn duidelijk, en in een recente vergadering van de VVD-werkgroep was onze achterban het ook: als er meer woningen gebouwd moeten worden om in de woningbehoefte van Alphen aan den Rijn en omringende gemeenten te voorzien, gebeurt dat wat de VVD betreft in de Gnephoek en niet op de spaarzame stukjes groen die de wijken nog rijk zijn. Maar daar zijn de overige partijen nog niet aan toe.

Reacties

Anoniem zei…
Beste Ruud,
Ook jij hebt mijn rapport, namens LA/AS, ontvangen over de te verwachten enorme teruggang van het aantal zwemmers door de voorgestelde, exorbitante, prijsverhoging bij de Alphense zwembaden. Als dat 'prietpraat' heet, is blijkbaar alles prietpraat, tenzij het op dit blog staat. Daarom probeer ik het hier maar weer eens. Ook jouw kiezers zullen minder gaan zwemmen, de kinderen van jouw kiezers zullen minder snel voor waterpolo kiezen, en in het algemeen zullen andere vrijetijdsbestedingen dan zwemmen ook voor jouw kiezers snel populair worden. Straks hebben we twee zwembaden zonder zwemmers, en een tiental watersportverenigingen zonder leden. Wat gaat de VVD daarmee doen?
R.S. Gebel zei…
Beste Reinder,

Ook jouw partij heeft de motie gsteund waarin in beginsel de meerkosten van zwembad de Thermen uit de exploitatie, dus de kaartjes en de bijdragen van verenigingen, gedekt worden. Ik ga er nog steeds van uit dat de verzekering tot uitkering komt, waardoor de prijzen naar beneden kunnen worden bijgesteld. Mocht dat niet zo zijn, is de consequentie dat de zwembadkaartjes meer zullen kosten. We zullen de eventuele gevolgen ervan goed moeten monitoren.
Anoniem zei…
Ruud, bij de alternatieve bouwplannen voor het zwembad is de verzekeringssom geen issue geweest tót bleek, na de brand, dat de door de gemeenteraad gekozen optie om De Thermen in te ruilen voor aanbouw bij De Hoorn, vele miljoenen meer zou kosten dan was begroot. Tóen pas hoopten velen dat 'de uitkering' de pijn van die ontdekking kunnen verzachten. Waarom zou de zwemmer duidelijke begrotingsfouten van de gemeente moeten betalen?
Wij hebben ons op het standpunt gesteld dat de zwemmer zou worden belast voor de MEERkosten van de bouw aan De Thermen i.p.v. aan De Hoorn. Nooit LA / AS zich vastgelegd op het betalen door de zwemmers van ALLE kosten die met de bouw van een, voor ons veel te luxe, doelgroepenbad op locatie De Thermen met zich mee gaat brengen.
Anoniem zei…
leuk interview op radio west!

groeten uit Wassenaar

Maarten
www.vvdnext.nl
R.S. Gebel zei…
Beste Reinder,

Nu moet je niet aan geschiedvervalsing doen. De gemeente betaalt de kosten die we kwijt waren geweest aan uitbreiding van de Hoorn, de zwemmer wordt dus 'alleen' belast voor de meerkosten, zoals afgesproken!

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing