Teleurstellingen

`Het domein van de teleurstelling wordt door het heden gescheiden van het domein van de hoop`.

Het was een week vol teleurstellingen voor diverse mensen. De heer Gijsman van de Dutch Oval is natuurlijk teleurgesteld over de conclusies die de raad trekt naar aanleiding van het rapport over de gevolgen van o.a. een megasupermarkt bij de Dutch Oval. Het was voor de VVD een lastige keuze. Wij zijn immers voor een vrije markt en eerlijke concurrentie. Als echter de supermarkten uit de wijkwinkelcentra verdwijnen, valt het fundament onder deze centra vandaan, en dat willen we zeker niet.

Het moet ook een teleurstelling voor de heer Oosterman van Studio Oosterman in Aarlanderveen zijn geweest om te horen dat de raad geen uitbreiding van zijn activiteiten wenst. Echter, grootschalige horeca- en feestvoorzieningen in een klein dorp als Aarlanderveen zijn geen optie.

Teleurstellend voor de zwembadbezoekers moet de voorgestelde prijs van het zwemkaartje zijn. Zodra de Thermen haar deuren opent, wordt een prijs voorzien van € 4,75 per kaartje, een prijsverhoging van 31% die ook voor de verenigingen geldt. Deze prijs geldt overigens alleen als de verzekering niets uitkeert, en dat is erg onwaarschijnlijk. Eén van de suggesties van de oppositie was om het geld te gebruiken dat nu gereserveerd zou zijn voor het waterfront aan de Lage Zijde. Dat is spelen met Monopolygeld: a) de Lage Zijde is nog lang niet financieel gedekt, b) er komt geen waterfront, althans niet in de voorgestelde vorm met passantenhaven, open Thorbeckeplein, sloop van het gebouw van Carla's koffieshop etc.. Een ander stuk retoriek van de oppositie was dat de gebruikers van de Hoorn betalen voor de Thermen. Nee, beste oppositie, de gebruikers van de Hoorn betalen een hogere toegangsprijs omdat door de bouw van de Thermen II het buitenbad en de ligweide behouden zijn. De wethouder heeft toegezegd dat er ruimte gemaakt wordt voor banen zwemmen en voor recreatief zwemmen in de vakanties, dus dat is ook geregeld. De verkeerssituatie wordt nader bekeken als de plannen worden uitgewerkt, en er zal gekozen worden voor de veiligste oplossing. Dat laat ik graag aan deskundigen over.

Teleurstellend voor de andere partijen in de gemeenteraad moeten de antwoorden van de bezoekers van ons spreekuur van afgelopen zaterdag zijn geweest op de vraag 'de stad volbouwen of uitbouwen?'. Veel respondenten gaven aan dat zij willen dat Alphen aan den Rijn niet meer inwoners krijgt. Na de uitleg dat ook als we het inwonertal niet vergroten er enkele duizenden woningen nodig zijn, kiest iedereen voor uitbouwen in de Gnephoek, een standpunt dat we reeds voor de verkiezingen huldigden.

Tot volgende week.

Reacties

Anoniem zei…
Beste Ruud,
Üit jullie eigen 'onderzoek' blijkt volgens mij maar één ding: "de Alphenaar" heeft geen enkele behoefte in een nog grotere stad te wonen. Ik vraag me ook af of die Alphenaar zich voldoende realiseert wat uitbreiding in Gnephoek betekent. Niet gewoon een groep woningen erbij, maar een complete wijk met alles erop en eraan, zoals Kerk en Zanen! Ik kan me onmogelijk voorstellen dat jullie bezoekers dát voor ogen hebben, als ze aangeven de stad niet willen laten groeien
R.S. Gebel zei…
Beste Reinder,

Onze bezoekers zijn niet achterlijk. Het gaat niet om een paar huizen. Overigens, nogmaals: áls we moeten verder bouwen, kiest de VVD voor de Gnephoek, niet voor inbreiden.

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing