Op naar 3 maart 2010

Zo. Heerlijk uitgerust tijdens onze vakantie in Appartmenthotel Berghof, Seefeld in Tirol, Oostenrijk. Het is en blijft een heerlijk vakantieland: vriendelijke mensen, geen hoogstaand, maar wel lekker en zeer betaalbaar eten, wandelen, golfen, Innsbruck met Alpenzoo, Achensee. Rattenberg, een klein middeleeuws plaatsje met een erg leuke glasindustrie, Kristallwelten van Swarovski. We zijn ook twee dagen in Salzburg geweest: het Kehlsteinhaus, voormalig Adlersnest van Hitler bekeken, Sound of Music Tour gedaan, geboortehuis van Mozart, kasteel bekeken, kamerconcert van een uurtje bijgewoond. Het leukste vond ik het bezoek aan het Silberbergwerk in Schwaz, een koper- en zilvermijn, waar je eerst met een onooglijk treintje waar je min of meer gehurkt achter elkaar zit 800 meter de berg in gaat, en daar een rondleiding van ruim een uur krijgt. Maar genoeg reclame voor Oostenrijk.

Vorige week heb ik in door een moment van onoplettendheid de auto bijna total loss gereden. Gelukkig reed ik niet hard zodat niemand gewond is geraakt. Maar dat is niets vergeleken bij het zien afbranden van je huis en al je bezittingen, zoals collega Meereboer is overkomen. Wat een ramp. Het is nauwelijks voor te stellen dat je van het ene op het andere moment niets meer bezit dan de kleding die je aan hebt. Gerard, sterkte!

Uit een enquête blijkt dat veel winkeliers in het centrum willen deelnemen aan een ondernemersfonds om zaken uit te bekostigen die het centrum ten goede komen, zoals feestverlichting, organisatie van evenementen, tegengaan van zwerfvuil en dergelijke. Het lijkt er dus op dat zo'n ondernemersfonds er gaat komen, en dat is een goede zaak. Geen freeriders meer die op de zakken van goedwillende winkeliers teren, maar iedereen moet meebetalen.

Afgelopen week twee berichten in de krant die (mede) aan de VVD te danken zijn: de N207 gaat in ieder geval deels, maar op termijn geheel verbreed worden. Alle criticasters die van mening waren dat de VVD een onhaalbaar doel nastreefde zijn bij deze de mond gesnoerd. Tweede bericht gaat over de Rijnstreekhopper. In de aanbesteding staan nu strenge eisen met boetebeding ten aanzien van de prestaties van de Rijnstreekhopper, iets waar de VVD voor de zomer in commissieverband op aangedrongen heeft. Dat betekent dat de nieuwe vervoerder gedwongen is goede kwaliteit te leveren en op tijd te rijden. Dat heeft ook de consequentie dat als mensen niet op de afgesproken tijd klaar staan, het busje weer vertrekt. Immers, een deel van het niet op tijd rijden is verklaard doordat mensen niet op tijd klaar staan en de chauffeur zo vriendelijk was te wachten.


Het vakantiespel zit er weer op. We zijn samen naar de optocht gaan kjken op vrijdagochtend. Een korte hoosbui, maar dat mocht de pret niet drukken. Het enthousiasme van de vrijwilligers, inclusief collega Jo Schriek, en van de kinderen spatte er van af. Erg leuke thema's gezien, van spoken tot vogels, en enkele malen zelfs de Mexicaanse griep. Onze beide dochters waren weer erg enthousiast. Het vakantiespel is en blijft een uniek stukje Alphen.

Tenslotte: je hoeft voor een mooie omgeving niet op vakantie. De omgeving van Alphen aan den Rijn is prachtig. Er is een prachtige fietsrouteplanner beschikbaar voor onze provincie. Met enkele klikken stel je je eigen route samen. Kijk maar eens op deze site.

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing