Eindelijk

Eindelijk kunnen we vooruit met de Lage Zijde. Er ligt een plan dat voorziet in voltooiing van het Thorbeckeplein en omgeving in 2015. Het plan ziet er goed uit. Het plein wordt kleiner, en daarmee intiemer, en dat komt tegemoet aan de wens van de raad om de Lage Zijde haar knusse karakter te laten behouden. Aan de Rijnzijde komt een blok te staan dat een promenade aan het water heeft, een vurige wens van o.a. de VVD. Complimenten aan het college. Er is nog het nodige werk te verzetten, maar het ziet er veelbelovend uit.

Eindelijk wordt er iets aan de hypotheekrenteaftrek gedaan én gaat de inkomstenbelasting naar beneden. Dat brengt weer dynamiek in de woningmarkt. Geen bezuinigingen op defensie, wel bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking. Ik ben benieuwd wat de nieuwe coalitie aan het ontslagrecht gaat doen, ik hoop dat ook dat op de schop gaat. Een sociaal leenstelsel voor studerenden komt er ook. Het enige jammere is het verder inkomensafhankelijk maken van de zorgkosten; immers, de meeste zorgkosten worden uit de belastinginkomsten gehaald, en deze zijn inkomensafhankelijk. Anderzijds gaat de zorgtoeslag er af, dat scheelt hopelijk weer de nodige bureaucratie.

De uitzending van Zembla over de Coupépolder was even schrikken. De zaak is wel erg eenzijdig belicht. Er zijn ook milieudeskundigen te vinden die juist vinden dat je zo'n belt niet moet afdekken maar de natuur zijn werk moet laten doen. Maar goed, we moeten als raad het onderzoek afwachten dat we reeds op 31 mei j.l. als raad hebben geinitieerd naar zowel de Coupépolder als het NAF-terrein. Iedere discussie voor deze tijd is zinloos, aangezien we niet vooruit kunnen lopen op het onderzoek dat door onafhankelijke deskundigen wordt uitgevoerd en door raadsleden wordt bewaakt. Ik vind daarom de aanvraag voor een spoeddebat door de SP niet verstandig, we wekken daarmee de indruk dat we op dit moment iets zullen doen, en dat is niet het geval. De veiligheid van onze inwoners staat nummer één, daar is geen discussie over. De vraag is wel waar de veiligheid thans het meest mee gediend is. Als het onderzoek aangeeft dat er niets aan de hand is, wil ik nooit meer iets over de Coupépolder horen, als blijkt dat er wel iets aan de hand is, moeten we maatregelen nemen. Maar dat weten we pas als het onderzoek is afgerond.

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing