Ruimte voor ondernemers


Ruimte voor ondernemers. Ondernemers zijn de motor van de economie. Zonder ondernemers is er veel minder werk. Ondernemers moeten daarom de ruimte krijgen om te ondernemen. De gemeente ondersteunt hierbij.
Het bedrijventerrein Rijnhaven moet zo snel mogelijk op de schop om nieuwe ruimte te creëren voor ondernemers. De gemeente moet een aantrekkelijke gemeente zijn voor ondernemers. Veel zaken zijn de afgelopen jaren gerealiseerd: een bedrijfsverzamelgebouw voor startende ondernemers, één loket voor ondernemerszaken, lage lasten en er is een begin gemaakt met het terugdringen van de regeldruk. De gemeente moet zich hiervoor blijven inzetten. De verdubbeling van de N207 en de voltooiing van de grote rondweg zorgen er voor dat de bereikbaarheid van Alphen aan den Rijn beter wordt, waardoor bedrijven zich hier graag willen vestigen. We hebben de grootste ondernemersvereniging van Nederland, daar moeten we trots op zijn. Samen met de VOA en Winkelstad Alphen willen we optrekken om Alphen aan den Rijn nog aantrekkelijker te maken voor ondernemers. Daarom willen we ook de lasten laag houden en de precariobelasting afschaffen. De gemeente stelt aanbestedingen zodanig op dat ook voor het MKB en de lokale ondernemers kansen zijn weggelegd. Bij gelijke aanbiedingen verdienen Alphense bedrijven de voorkeur.
Winkeliers zijn een belangrijke werkgever en dragen bij aan de complete stad. De winkelcentra in de wijken en het stadshart moeten vitaal blijven. Uitbreidingen van de winkelcentra zijn mogelijk. De plannen voor de Lage Zijde zorgen voor een sterk stadshart. De aanloopstraten, zoals de Hooftstraat en de Raadhuisstraat, verdienen ook een opknapbeurt en moeten goed aansluiten op het stadshart. De VVD vindt het jammer als winkeliers niet samen zorgen voor feestverlichting rond de feestdagen. De gemeente ondersteunt winkeliers die willen samenwerken, bijvoorbeeld in de vorm van een BIZ (Bedrijven InvesteringsZone). Winkeliers mogen zelf kiezen wanneer zijn hun winkel open willen hebben. Of dat nu zondag of donderdagavond is. De VVD wil de winkeltijden daarom vrij laten, zolang overlast voor omwonenden binnen redelijke en uiteraard wettelijke grenzen blijft. Om er voor te zorgen dat evenementen behouden blijven die bijdragen aan de sfeer en het imago van de stad, wordt een evenementenfonds ingesteld.

Na de wat ongelukkige stunt van Alphen.nu wordt het weer tijd om vooruit te kijken. Belangrijk winstpunt is dat jongeren en politici elkaar in de toekomst beter zullen weten te vinden. Ik reken er op dat we de komende vier jaar regelmatig zullen horen wat de wensen van jongeren zijn. Gisteren was in Alphen CC te lezen dat de Jongerenraad vreest dat jongeren zullen zeggen dat de politiek niet luistert, omdat de raad in tegenstelling tot de jongeren vindt dat een disco niet vlakbij het station moet komen gelet op de overlast voor omwonenden. Dat is iets wat niet alleen jongeren, maar ook andere mensen moeilijk kunnen begrijpen: politiek is keuzes maken waarbij je alle belangen tegen elkaar afweegt. Het is onmogelijk het iedereen naar de zin te maken. Dat wil niet zeggen dat we niet luisteren!

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing