Provincie mist een duidelijke kans

Op 24 september 2009 heeft de raad een motie aangenomen waarin de provincie is verzocht in overleg te treden met de gemeenteraad over de grote rondweg. Pas op 21 januari 2010 is er een brief van de provincie gekomen, waarin zij uitleg geeft over het beleid van de provincie inzake de grote rondweg. Dat noem ik op zijn zachts gezegd onbehoorlijk.
Als de gemeenteraad om een overleg met de provincie verzoekt, moet de provincie daar in principe gehoor aan geven. Niet een brief sturen die geen enkele nieuwe informatie bevat. Is men soms bevreesd voor het overleg? Alphen aan den Rijn heeft de provincie nodig, maar het omgekeerde is ook het geval. In dat besef dienen beide partijen op basis van gelijkwaardigheid en respect met elkaar om te gaan; van dat laatst geeft de provincie in deze geen blijk.
Daarom dient de VVD vanavond in de raad een motie in waarin het presidium wordt verzocht een werkbezoek te arrangeren met de commissie van Gedeputeerde Staten die over mobiliteit gaat. Hopelijk kunnen we deze commissie duidelijk maken wat onze problemen zijn en waarom de grote rondweg en een verdubbeling van de N207 samen met een versterking van het openbaar vervoer deze problemen oplost. Verkeer dat niet in Alphen moet zijn, moet om Alphen heen kunnen rijden.
Recent zijn we verrast met de mededeling dat de provincie een busbaan wil aanleggen over de gehele N207 van Alphen naar Leimuiden. Er lijkt sprake te zijn van ad-hoc-beleid. Heeft de provincie een meerjarenplan? In ieder geval staat de grote rondweg nog steeds niet opgenomen in de plannen, maar wordt Alphen wel geacht 12 miljoen te betalen aan een Maximabrug die voor Alphen nauwelijks enig doel dient. De VVD is helder: wij betalen niet mee aan een brug tenzij de provincie de grote rondweg mogelijk maakt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing