Showtime

De afgelopen week is er veel geshowd. Afgelopen donderdag heeft de raad een werkbezoek gebracht aan Wonen Centraal. Beter gezegd: Wonen Centraal heef de raadsleden per bus langs enkele projecten geleid. Goed bezig, zouden ze in de reclame zeggen. We hebben uitgebreide uitleg gekregen over het huzarenstuk dat het renoveren van een flat heet. De Castorstraat is grondig aangepakt en met een prachtig resultaat. We hebben ook enkele nieuwbouwprojecten bezocht in Kerk en Zanen. Dankzij 'Huur op maat' kunnen ook gezinnen met lagere inkomens een eengezinswoning huren. Voor Philadelphia wordt een mooi project gebouwd met appartementen die, als de behoefte aan deze woonvorm afneemt, eenvoudig tot grotere eenheden verbouwd kunnen worden. De bezichtiging van Antarctica deed velen terugverlangen naar de studententijd. Kortom, er wordt veel gebouwd, waarmee veel woningzoekenden worden bediend.

Vandaag hield Theater Castellum open huis. Geen ruimte bleef gesloten. Leuk om een keer in de ruimte te komen waar de films worden afgedraaid en daar een enthousiaste medewerker horen vertellen hoe de grote filmrollen ter plekken worden gemonteerd, en dat hij uitkijkt naar de digitalisering en 3D. Of de technicus die ons vol trots de zogenaamde ´rollenzolder´ liet zien. de laag tegen het dak boven het toneel waar de doeken, lampen en decorstukken opgehangen worden aan stangen die met katrollen razendsnel neergelaten en opgehaald kunnen worden. Ik heb deze laag (zie foto) overigens van de ingang bekeken, mijn hoogtevrees verhinderde een wandeling over de metalen balken. Een leuk Castellumkoor, de film over de bouw van het theater in de bioscoop, de techniekshow, de bezichtiging van de kleedkamers, artiestenfoyer etc. zorgden voor een verblijf van enkele uren in het theater. Hopelijk leidt dat tot een nog hoger bezoekersaantal van de voorstellingen. Ik heb mij met name altijd verbaasd over de geringe bezoekersaantallen van juweeltjes van jeugdvoorstellingen.

Genoeg over de afgelopen week. Komende week staan er voldoende zaken op de rol die onze aandacht vragen. Om te beginnen ga ik a.s. woensdag naar de gemeenteraadsvergadering in Rijnwoude waar de raad een overleg heeft met gedeputeerde van Engelshoven-Huls over de aanstaande gemeentelijke herindeling. Daar heeft u van alles over in de krant kunnen lezen. Zoals bekend is de VVD voorstander van de fusie met Boskoop en Rijnwoude, en was de brief van de provincie nauwelijks een verrassing te noemen.
Donderdag staat in het teken van het bestemmingsplan Nieuwe Sloot en van Holland Rijnland.

Hopelijk wordt de formatie morgen hervat en hebben we snel een regering die aan de slag kan. De toespraak van Wilders bevatte weinig schokkends, de citaten van de imam Rauf die hij in zijn speech verwerkt heeft zijn veel schokkender. Nu ook deze hobbel is genomen, staat niets de vorming van een VVD-CDA-kabinet in de weg. De twee CDA-fractieleden die zoveel bezwaar maken tegen de PVV, dienen het veld te ruimen als zij niet kunnen leven met beide akkoorden Immers, ik heb geen van deze twee fractieleden bezwaar horen maken in de aanloop naar de verkiezingen toen het CDA zie geen enkele partij uit te sluiten. Het heeft geen pas dat als je eenmaal een kamerzetel hebt verworven je alsnog te verzetten; dan had je eerder een voorbehoud moeten maken.

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing