Elke start is lastig

Afgelopen donderdag was voor het eerst een commissievergadering nieuwe stijl. Ik vond het als voorzitter lastig: wat hoort wel, en wat hoort niet in deze vergadering thuis, hoe gedetailleerd wordt een onderwerp behandeld? Wat het ook lastig maakt, was dat het stuk in feite een voorbereiding vormt op een nog te voeren inhoudelijke discussie over het concept beleidsplan WMO 2012-2015. Wat moet je nu inhoudelijk behandelen, en wat juist niet? Welke conclusies trek je aan het einde als onafhankelijk voorzitter? Lastig, maar met zijn allen zijn we er redelijk uitgekomen. Zoals iemand na afloop opmerkte: ik heb in deze vergadering meer discussie gehoord dan in de meeste andere commissievergaderingen; in dat opzicht is de opzet dus geslaagd. De raadsvergadering die na de commissie volgde, de 'hamerraad'zoals hij in de wandelgangen is gaan heten (er worden uitsluitend hamerstukken behandeld die hooguit van een stemverklaring voorzien kunnen worden) was in acht minuten voorbij.Dat riep de vraag op of we niet beter kunnen starten met de raadsvergadering. Wordt vervolgd.

Ook de start van de disco is moeilijk. Er is geen enkele exploitant gekomen die bereid is een disco in Alphen neer te zetten. Jammer, maar het is niet anders. Wat mij betreft gaan we niet aan de voorwaarden sleutelen, zoals grondprijs en vervoer.

Er zijn deze week ook wegwerkzaamheden gestart. Dat leverde veel verstopping binnen Alphen aan den Rijn op. De wethouder heeft er voor gezorgd dat de Hoorn (in de richting Albert Schweizerbrug) van 16.00 - 7.00 uur is opengesteld voor verkeer. Jammer dat dat nog niet op de borden staat. Ik was vrijdagmiddag tegen zessen de enige die op deze weg reed. Ook jammer: de fasering bij de stoplichten op de kruising Oranje Nassausingel - N207. Alphen aan den Rijn uit kent een fasering die genoeg is voor 10-12 auto's, terwijl op de N207 zelf er een fasering is die ruimte biedt aan 60-70 auto's. Gevolg: zelfs op zondagmiddag staat er een lange rij auto's op de Oranje Nassausingel te pruttelen. Ik heb over beide zaken de wethouder even gemaild in de hoop dat hij er iets aan kan veranderen, hoewel dat laatste waarschijnlijk een provinciaal probleem is.

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing