Wennen

Afgelopen donderdag was de eerste informatiemarkt nieuwe stijl. Het was even wennen, zowel voor mij als voorzitter als voor de commissieleden en het publiek. Toch waren er ook twee niet-commissieleden die vragen stelden. Ik ben benieuwd naar de commissievergadering van a.s. donderdag. Commissieleden mogen geen vragen meer stellen aan de wethouder, maar moeten onderling in debat gaan. Dat wordt ook wennen.

Het nieuwe besturen is ook wennen voor D66. Zij stelde vragen naar aanleiding van berichten in de krant dat Wonen Centraal vertraging oploopt met het bouwprogramma aan de Lage Zijde, en dat mogelijk moet herzien. In de krant sprak ook de SP voorspelbare spierballentaal. De wethouder heeft toegezegd dit jaar met een integraal overzicht te komen, een sluitend plaatje, zowel ruimtelijk als financieel. Voordat iedereen op voorhand begint met schieten, is het misschien handig deze notitie af te wachten.

Wennen is ook de aanwezigheid van Poolse werknemers. De vragen hierover hebben mij wat verbaasd. Polen doen hier vaak het werk waar de autochtone Nederlanders geen zin in hebben. Een parallel met de jaren zestig en zeventig is snel getrokken. Als we mensen hier laten werken, moeten ze ook ergens wonen. Zo lang ze geen overlast veroorzaken, is het bewonen van Toor juist goed, beter dan dat het leegstaat en uitnodigt tot vandalisme. Op voorhand impliceren dat er overlast ontstaat, doet wat denken aan de vele ophef die er rond de komst van het Open Venster was. En horen we daar nog veel van?

Wat nooit went zijn de beelden over 9/11, of over de schietpartij in de Ridderhof. Beelden die zondagavond het TV-scherm vulden. Gebeurtenissen met een grote impact. Dat vergeten we nooit.

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing