Voortgang Lage Zijde

Doe eens even normaal man! Een kort moment waarbij twee studentikoze politici, die elkaar erg goed kennen, even uit hun rol vielen domineerde de kranten van de afgelopen dagen. Wie weet er drie zaken te noemen waar echt inhoudelijk over gedebatteerd werd? Ik kom alleen tot de financiële crisis en het PGB, en vraag me niet naar de exacte inhoud. Diverse politici probeerden Wilders af te troeven. Absoluut dieptepunt was het optreden van mevrouw Sap,, inmiddels beter bekend als de 'stekkerdoos' (ik heb het niet verzonnen hè). 'Kijk meneer Wilders, zo trek je de stekker uit het kabinet', de daad bij het woord voegend. 'Bij u heeft er nooit een stekker ingezeten' antwoordde Wilders. Een van de eerste lessen bij debatteren is dat je nooit moet proberen op te boksen tegen verbaal geweld, of lolliger te zijn dan je tegenstander. Je staat meestal net zo voor schut als de man of vrouw in het publiek die lolliger probeert te zijn dan de standup comedian op het toneel. Bovendien haalde Wilders van diverse politici zaken uit het verleden aan die niet minder erg waren. Het 'effe dimmen' en 'flapdrol' van Jan Marijnissen valt ook moeilijk te scharen onder correcte parlementaire terminologie. Stef Blok was de enige die het juist aanpakte: niet reageren, maar je eigen standpunt uitdragen. Reageren betekent meer aandacht voor degene die iets roept. In de peilingen zakte Wilders na het debat twee zetels. Gaan mensen eindelijk doorkrijgen dat het meestal klinkklare nonsens is wat hij roept?

Afgelopen week stroomden positieve berichten over de Lage Zijde uit het stadhuis. Er ligt een intentieovereenkomst met Corio, met WonenCentraal zijn afspraken gemaakt, er ligt een intentieovereenkomst met de gebruikers van het Cultuurgebouw. Alle reden tot optimisme. De uitwerking van zaken als het Cultuurhuis en het parkeren moeten uiteraard nog volgen, maar zoals de zaken er nu uitzien kunnen we dit jaar de besluitvorming over de Lage Zijde afronden en kan de uitvoering beginnen. Eindelijk. Procedures en besluitvorming duren in ons land veel te lang. Niet voor niets haakte Gemiva af in het Lupinehofproject. Inspraak is mooi, maar dat je meermaals met dezelfde argumenten je gelijk kunt proberen te halen is nodeloos vertragend. Eén keer een uitspraak van een onafhankelijk orgaan is voldoende tenzij er nieuwe feiten op tafel komen. De uitspraak op papier nog een keer laten toetsen valt ook nog te billijken, maar dat is het wel. Er moet wel iets gebeuren.

De gondelvaart was qua toeschouwers en gezelligheid een succes. Maar het aantal boten waar mensen meer hadden gedaan dan een lichtslinger ophangen was dit jaar wel erg mager. Misschien is het een optie om van de 50 boten er rond de 30 toe te laten met alleen verlichting en 20 boten die zijn opgetuigd en versierd rond een thema. Nu hoorde ik te vaak om mij heen dat het tegenviel, en dat is zonde. De organisatoren en andere vrijwilligers hebben zich rot gewerkt, dat verdienen ze niet. De Oldtimerdag en de jaarmarkt waren ook een succes. Helaas heb ik de Oldtimerdag gemist. Ik ben bezig met een vliegviscursus (ach ja, iedere man doet zijn leven iets raars rond zijn 50e :-)). Vier volle zaterdagen met 20 man in Wilnis vliegvissen leren. Leuk hoor, ontspannend in ieder geval!

Tenslotte: zet 12000 meiden in Duinrell voor de Tinadag en sommigen veranderen in duivelinnen. Onze dochters stonden met vriendinnen naar Ferry Doedens te kijken (blijkbaar een ster uit GTST). Hij gooide knuffels in het publiek, wie een knuffel ving kreeg een meet en greet. Een vriendin ving een knuffel, wilde deze aan de grootste fan van Ferry, onze oudste dochter, geven maar helaas: hij werd uit haar handen gerukt door een ander meisje die haar fatsoensnormen opgaf voor een ontmoeting met de heer Doedens. Doe eens effe normaal!

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing