Niet echt spannend

De afgelopen week was niet echt enerverend.
Wat wel nuttig was, was een gesprek met een inwoner van Alphen die, volkomen terecht, erg ontevreden was over de manier waarop hij was ingelicht over de bouwplannen in zijn directe woonomgeving. Na het gesprek dat wij met hem hebben gehad heeft deze week ook een gesprek plaatsgevonden met de verantwoordelijk wethouder. Dat is naar ik heb vernomen voor beide partijen erg nuttig geweest. Wij pleiten er voor om inwoners in een zo vroeg mogelijk stadium bij plannen die zich in de buurt ontwikkelen, te betrekken. Dat gaat steeds beter: Nieuwe Sloot en de ontwikkeling van het speelruimteplan zijn daar goede voorbeelden van.
De commissie, cluster bewonerszaken, behandelde enkele verordeningen van de Wet Werk en Bijstand en de tussenevaluatie van het subsidiebeleid. Dat laatste leverde nog de aardigste discussie op. In de evaluatie valt te lezen dat sommige verenigingen en koren geen subsidie hebben gekregen wegens 'levensovertuiging'. Het hebben van een levensovertuiging op zich is geen reden de subsidie te weigeren; er staan voldoende christelijke verenigingen op de lijst die wel subsidie hebben gekregen. Echter, er zijn twee redenen waarom levensovertuiging wel een reden is om subsidie te weigeren: als je alleen maar lid mag worden als je deze levensovertuiging deelt, of als het uitdragen van de levensovertuiging het doel is. Blijkbaar is dat de terechte reden voor weigering geweest, maar helaas bleek dat niet zo duidelijk uit de stukken.
De landelijke verkiezingsstrijd gaat verder. Over en weer worden elkaars vermeende zwakke plekken blootgelegd en wordt kiezers voorgehouden waarom je wel op de ene, en niet op de andere partij moet stemmen. Het gespartel van D66 heeft iets droevigs. Ik zie niet hoe dat nog goed komt. De bestuurlijke vernieuwing is niet een onderwerp gebleken waar de kiezer warm voor loopt (overigens: de vernieuwingsretoriek uit het Liberaal Manifest is gelukkig niet meer terug te vinden in het VVD-verkiezingsprogramma), en het andere belangrijke D66-onderwerp, onderwijs, is inmiddels door alle partijen omarmd. Dus waar zij zich nog op moeten profileren, is mij een raadsel. Ook de rol van de nieuwe partijen lijkt bijna uitgespeeld. Blijkbaar ziet de kiezer ook hier dat een 'u vraagt, wij draaien'-democratie niet werkt.
Gisteren de eerste korfbalwedstrijd van mijn jongste dochter bijgewoond. Een leuke actieve vereniging, Tempo. Veel enthousiaste vrijwilligers: trainers, scheidsrechters, mensen achter de bar etc.. Zij verdienen het hoe we als gemeente gaan kijken hoe we hen beter kunnen ondersteunen.
Daarna het partijtje van de oudste gevierd: met 11 meisjes naar de bios, 's avonds het 25 jarig huwelijksfeest van een van mijn collega's en vanochtend 9 holes op Zegersloot. Een gezellig weekeinde dus.
De komende week niets op de politieke agenda. Wel hopen dat de Nederlandse hockeyvrouwen wereldkampieom worden, en dat ik woensdag veel doelpunten te zien krijg in de Arena bij Nederland-Albanië. Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing