Wie lacht niet, die de mens beziet

Even lachen: PvdA en CDA hebben Kamervragen gesteld over het verdwijnen van het woordspel Lingo van de televisie! Hebben we echt niets beters te doen? Wanneer leert de Tweede Kamer nu eens dat zij op hoofdlijnen bestuurt?
Nog een keer gelachen: Achmea gaat eenderde van haar personeel ontslaan, omdat ze dit jaar een premie onder de kostprijs hebben aangeboden. Wanneer grijpt de Zorgautoriteit in, die moet waken over de marktwerking? Dit is verkeerd gebruik van premiegelden: interen op reserves (opgebouwd van premiegeld) om een oneigenlijke concurrentiepositie op te bouwen, schande! Agis heeft mensen moeten ontslaan omdat zij wel een reële, dus hogere premie heeft gerekend, waardoor verzekerden massaal bij hen zijn weggelopen. En dit zijn de zorgverzekeraars die de regie moeten hebben in de gezondheidszorg, ja, je blijft lachen.
Grensvlak van Rijk en gemeente: in de regio Rotterdam voeren thuiszorgorganisaties rechtszaken tegen de gemeente omdat zij bij de aanbesteding van de hulp in de huishouding in het kader van de WMO buiten de boot zijn gevallen. Tja, een betere waarschuwing aan gevestigde thuiszorgorganisaties om niet te denken dat zij automatisch een contract krijgen aangeboden is er niet. Het CNV piept over dreigend massaal ontslag voor personeel. Onzin, het werk moet gedaan worden, men komt hooguit in dienst van een andere organisatie. Ik heb sowieso steeds meer moeite met thuiszorgorganisaties. Thuiszorgorganisaties leveren thuiszorg. Waarom zijn de kantoren dan zo groot? Waarom bemoeit de thuiszorg als 'care'-organisatie zich steeds meer met de 'cure'-sector? Over oneerlijke concurrentie gesproken: preventiespreekuren voor ouderen e.d., waarvan het nut niet eens vaststaat, kunnen gratis worden aangeboden, omdat ze betaald worden uit AWBZ-geld, geld overigens dat door u en mij wordt opgebracht. Laten de thuiszorgorganisaties weer terugkeren tot hun kernactiviteit, thuis voor mensen zorgen.
Terug naar de gemeente: de rechter heeft de gemeente in het gelijk gesteld in haar zaak tegen Aldi. Nu staat de gemeente maar een ding te doen: de Aldi sluiten en zorgen dat Aldi zich elders vestigt. Niet sluiten is wat mij betreft geen optie; we voeren geen rechtszaken voor de lol. Gedogen, terwijl er sprake blijft van een onveilige verkeerssituatie, is niet aan de orde, alle protesten van winkelend publiek ten spijt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing