Wordt hard werken door de VVD niet meer beloond?

Tot mijn stomme verwondering heb ik gelezen dat minister Hoogervorst van plan is de tarieven van de huisartsen te korten omdat de kosten van huisartsenzorg met 10% zijn toegenomen. Het moet niet gekker worden. Huisartsen krijgen sinds 1 januari 2006 voor elke patiënt een vast bedrag per jaar (ong. € 60,-). Daar was dus per 1 januari reeds van bekend wat de totale kosten voor dat vaste deel waren. Daarnaast krijgen huisartsen een klein bedrag per consult (€ 9,-), telefonisch consult of recept (€ 4,50) en visite (€ 13,50). Voor verrichtingen die huisartsen doen die anders in het ziekenhuis gebeuren krijgen we een bedrag dat varieert van ruwweg €25,- tot € 50,-. Het feit dat huisartsen 10% meer hebben omgezet dan begroot is dus rechtstreeks het gevolg van meer verrichtingen, dus meer werk. Aangezien wij de patiënten niet van straat binnen halen, maar zij naar ons toe komen met een hulpvraag, hebben wij dus gewoon meer patiënten geholpen omdat daar om gevraagd wordt. Welke boodschap zend je als partij c.q. als minister uit? U kunt wel harder werken, maar wij zullen er voor zorgen dat u geen cent extra daarvoor krijgt! Dat is toch idioot. Er is toch geen mens in Nederland die accepteert dat hij niet meer krijgt als hij harder werkt. Dit stimuleert ook niet tot harder werken. Als wij minder doen, blijft ons inkomen ook gelijk. Minister Hoogervorst, beste Hans, wakker worden, even nadenken, en stoppen met deze onzin!
De raad was lang (we zijn op vrijdag doorgegaan), maar op zich wel boeiend. Het wordt leuker in de raad. Er waren dit keer ook meer gasten van de raad dan de eerste keer. De bespreking van de begroting leidde tot enkele amendementen en moties. Wij als VVD zijn kritisch op de samenstelling van de begroting. Zo worden er te weinig goed onderbouwde doelen en streefcijfers genoemd. Dat moet volgend jaar beter! Dat neemt niet weg dat de begroting sluitend is, en dat de ambities uit het collegeprogramma goed terug te vinden zijn.
Andere punten uit de raad: de hockeyclub Alphen krijgt dankzij een motie van VVD, CDA, PvdA en CU zijn derde kunstgrasveld. In december wordt voor het eerst gesproken over het masterplan sport. De collegepartijen zijn bezig de knelpunten van de sportverenigingen te inventariseren om deze mee te nemen in de bespreking. Kortom, we zijn goed bezig.

Reacties

Anoniem zei…
A tomato a day keeps Hoogervorst away!

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing