Keffende honden

Vandaag meegedaan aan de 12,5 Nordic Walking van de 20 van Alphen. Het was vanmorgen behoorlijk druk en erg gezellig. Om 10.30 uur stipt van start in een nog wat kil en grijs weertje, dat allengs opknapte. Het was duidelijk dat het de eerste keer was dat dit evenement op de kalender stond, want er was bijna niets aan bewegwijzering gedaan, wat nogal lastig was: twee keer even verkeerd gelopen, een keer de verkeerde zijden van een rechthoek gelopen. Desalniettemin met mijn twee mede-koploopsters (nogmaals excuses Toos dat ik je stok in tweeën heb gelopen) als eerste Nordic Walkers geëindigd, opgevangen door degene die ons het nordic walking heeft bijgebracht, Fred Steensel. Erg leuk om te doen, voldaan gevoel, volgend jaar weer!! Datzelfde gold voor onze twee dochters die onder de bezielende leiding van Ronald Geurts (nogmaals dank Ronald) de 1 km hebben gelopen: "Volgend jaar 2,5 km papa!". De strijd tussen SP en VVD in de 20 is dit jaar gewonnen door de SP: Ronald Pleij finishte met 18 seconden voorsprong op Klaas Kwint.
Politiek een roerig weekje: 7 maart, PS-verkiezingen. De VVD aarzelend op de weg terug, de SP weer een monsterscore (gefeliciteerd SP). Hoewel verwacht, toch schokkend: het nee van Leiden tegen de Rijn-Gouwelijn. Ik heb eerder gezegd dat het Leids gemeentebestuur dit nooit had mogen doen. Sterker nog: het Leids bestuur heeft contracten getekend over de komst van de RGL. Wat gaan we daar nu mee doen? Kan een referendum bestaande contracten ongedaan maken? Of gaan de omliggende gemeente nu een schadeclaim bij Leiden neerleggen voor gemaakte kosten en gederfde inkomsten? Ik zou dat Alphen wel adviseren als de RGL inderdaad geen doorgang vindt.
Donderdag een blaffende Geert Wilders die een op zich goed punt volstrekt over de top in het debat naar voren bracht. Zelden zo'n heftig debat gezien. Jammer dat de pointe daardoor een beetje ondersneeuwde. Ik ben het eens met de mensen die zeggen dat je moet kiezen voor één nationaliteit. Dat geldt voor Kamerleden, kroonprinsessen, metaalarbeiders, dokters etc. Mevrouw Arib maakte geen sterke indruk door te zeggen dat ze blij was met een Marokkaans paspoort zodat ze altijd nog terug kon naar Marokko als Geert Wilders aan de macht zou komen....
Enfin. In Alphen hebben we afgelopen donderdag de veiligheidsconferentie gehad. Goed opgezet, met name de informatiemarkt in het atrium, en de twee presentaties van mevrouw Mohebbi en brandweercommandant Zuidijk. Het debat in het tweede deel van de avond was teleurstellend. Enkele partijen deden een poging om de anderen tot een inhoudelijk debat te verleiden. Jo Schriek kwam helaas niet verder dan te melden dat het begrip 'eigen verantwoordelijkheid' een uitvinding van de VVD was. Kom op, Jo, wij geloven dat mensen zelf kunnen denken en ook bereid zijn het leven in eigen hand te nemen, jij niet? De overheid moet niet voor alles willen zorgen, dat kan zij ook niet. Zo is het de eigen verantwoordelijkheid van mensen de eigen goederen zo te beveiligen dat de kans op diefstal minimaal is. De overheid is er vervolgens om er voor te zorgen dat als er iets gestolen wordt de daders te achterhalen. PvdA en VVD deden een poging een voorzet te geven om te kiezen tussen alle goede voornemens van het college. Dat is door de andere partijen niet opgepikt. Tja, kiezen is moeilijk. Ik hoorde iemand zeggen dat als er genoeg geld is alles gewoon uitgevoerd kan worden. Tja... als je echt denkt dat de tientallen projecten allemaal 100% uitgevoerd kunnen worden. Nee, kiezen dus, dat is politiek. Wat vinden we als raad belangrijker? Fietsendiefstal of huiselijk geweld? Je moet het bestrijden van het één niet laten en het andere doen, maar je kunt wel aangeven dat het één meer prioriteit krijgt dan het ander.
Voorafgaande aan het veiligheidsdebat was de informatiemarkt, onder andere met een verhaal van Marcel Hoogland over communicatie met de inwoners. Er waren onder andere twee bestuursleden van een buurtvereniging aanwezig, die mij weer hebben geleerd hoe belangrijk, maar ook hoe moeilijk het is om goed te communiceren. Marcel toonde ons meer dan 11 mogelijkheden voor inwoners om invloed uit te oefenen op het gemeentelijk beleid. Beide bestuursleden, toch zeer betrokken burgers, kenden ongeveer de helft niet (ik miste er ook een paar), reden voor Marcel Hoogland om toe te zeggen dat de gemeente de komende tijd meer aandacht gaat schenken aan dit onderwerp.
Zaterdag bij de opening van een expositie over water van het IVN bijgewoond samen met vrouw en kinderen. De kinderen vonden het erg leuk, er is ook veel voor kinderen te doen en te leren. Even gekeken hoe laag ons huis ligt: 4,1 meter onder Normaal Amsterdams Peil. Nu maar hopen dat de dijken het houden, of dat er weer een Hans Brinker opstaat :-). Ook een quiz gedaan met oud-Hollandse gezegden waar het woord water in voorkomt. Leuk. Een aanrader om even op de Thorbeckestraat 2 in De Waterlelie te gaan kijken!
Tot slot: de Coupépolder. Ik geloof dat ik het niet begrijp. Klopt het dat er door toedoen van een keffende hond mogelijk weer een miljoenenverslindende kleilaag moet worden aangebracht waardoor de Heuvelbaan van Zegersloot opgegeven moet worden en opnieuw moet worden aangelegd, terwijl er eigenlijk geen enkel gevaar is voor de volksgezondheid en er zo nodig goedkopere, minstens even effectieve alternatieven zijn? Ik heb de golfballen nog geen licht zien geven, de grassprieten niet zien doodgaan of golfers acuut zien omvallen omdat er giftige dampen opstijgen. De milieugekte neemt wel extreme vormen aan. Ik wacht de reactie van de gemeente maar weer af.

Reacties

Anoniem zei…
Bang van honden?
Inderdaad Ruud, je begrijpt er geen snars van. Maar dat is geen nieuws. De vorige keer beweerde je al op je weblog (leest iemand dat wel eens?) dat je dacht dat 'onverstandige mensen’ elke keer rapporten lieten maken. Je maakte toen al duidelijk dat je er geen bal van begrijpt. Het is namelijk telkens de “gemeente” lees de wethouder VVD, die de bedoelde rapporten nodig denkt te hebben om onder de beslissing van de Raad van State uit te komen. Maar wij zijn blij dat je zelf al tot het inzicht bent gekomen dat je er geen snars van begrijpt. Zelfkennis is het begin van wijsheid. En je bent nooit te oud om te leren.

Maar we willen je graag helpen. We leggen het even uit. Jip en Janneklaar. Het probleem ligt niet bij de Canis, maar bij jouw wethouder. Die heeft zich namelijk al jaren en jaren bezig gehouden met het voorliegen van de raad. Die heeft namelijk al die rapporten aangevraagd om telkens opnieuw te proberen te ‘bewijzen’ dat het allemaal niet nodig is. Gelukkig zijn er in de Raad van State mensen die verstandiger zijn dat die wethouder van jou en de voorzitter van de Alphense VVD-fractie, die goed bestuur en de wet minder belangrijk achten dan jullie ‘Heuvelbaan’. Wacht dus inderdaad rustig tot jouw wethouder de noodzakelijke stappen opnieuw probeert af te houden met nieuwe leugens en vertragingen.

Hartelijke groeten,
Adunatio Canis Vigilis.
R.S. Gebel zei…
Ondanks het feit dat ik normaal gesproken geen anonieme commentaren publiceer, en zeker geen commentaren met grievende taal, denk ik dat ik er goed aan doe het dit keer wel te doen.
1. In ieder geval heeft u mijn weblog gelezen, maar dat doen meer mensen.
2. Als de Waakhond zich van dit soort termen bedient, zegt dat meer over de Waakhond dan over degenen die in dit commentaar worden genoemd.
3. Ik vind goed bestuur erg belangrijk, reden waarom ik mij afvraag waarom er niet gesteld wordt wat het doel moet zijn van de te nemen maatregelen en daarop gecontroleerd wordt, en het aan de gemeente wordt gelaten op welke wijze dat doel wordt bereikt.
4. Mijn wethouder liegt niet.
5. Het is niet onze Heuvelbaan, maar van de golfclub waar wij overigens geen van beiden lid zijn.
Mocht u ook op dit commentaar willen reageren, verzoek ik u dat niet anoniem te doen en u te bedienen van taal die past binnen de algemeen gebruikelijke omgangsvormen. Nog een vraag: wie zijn lid van de Stichting?

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing