Na en voor de verkiezingen

Deze week was landelijk gezien de week van de regeringsverklaring. Ik wil er niet veel over zeggen, want het was nog niet veel. Ik blijf het vreemd vinden dat het kabinet het land in gaat om te horen wat er leeft. Hebben de partijen dat voor de verkiezingen soms niet gedaan? Is dat niet iets dat je altijd moet doen? Regering, regeer! Ik laat de discussie over de dubbele nationaliteit (ik hoop dat het VVD-initiatiefvoorstel dat er gaat komen wordt aangenomen, zijn we van deze discussie af) en de bezuinigingen op de politie even liggen.
De raadsvergadering leverde een aardige discussie op over de bestaande regeling inzake het sluiten van homohuwelijken. Alle partijen, inclusief de partijen die deel uitmaken van de regering, onderschreven de huidige Alphense regeling: voor bestaande ambtenaren van de burgerlijke stand wordt een uitzondering gemaakt, nieuwe ambtenaren worden alleen beëdigd als zij verklaren homohuwelijken te willen sluiten. Onze motie over het Bospark vond brede steun: laat het college onderzoeken of het mogelijk is het Bospark opnieuw in te richten als aantrekkelijk veilig stadspark.
Gisteren hebben we weer ons maandelijks spreekuur in de Aarhof gehad, op het terras van Brasserie 1918. In het kader van de Provinciale Staten-verkiezingen was het thema dit keer de bereikbaarheid van Alphen. De geluiden blijven hetzelfde: een betere verbinding naar Amsterdam (N207, lightrail naar Schiphol) en het verminderen van het zware vrachtverkeer door Alphen middels de grote bypass blijven op het wensenlijstje van de Alphenaren staan.
Gisteren was ook een werkgroepbijeenkomst van de Alphense VVD over veiligheid, mede in het kader van de veiligheidsconferentie van a.s. donderdag. De samenwerking tussen bewonders en de wijkagent is daar benoemd als één van de voorwaarden voor het welslagen van veiligheidsprojecten in buurten. Daarom zal de VVD zich sterk maken voor een grotere beschikbaarheid en zichtbaarheid van de wijkagent. Een andere randvoorwaarde is ondersteuning door de gemeente (bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van een vergaderlocatie voor de buurtvereniging, het hebben van een vast aanspreekpunt binnen de gemeente) en andere betrokken instanties zoals politie. Tenslotte is zoals vaak gehoord genoemd dat de politie meer moet optreden tegen kleine vergrijpen om het respect van de jeugd te herwinnen. Tot slot, nog twee zaken:

  1. Willen de 'helden' die de posters van o.a de VVD van de plakborden slopen zo sportief zijn zich te melden?
  2. Ga stemmen a.s. woensdag! Bij voorkeur op de VVD, of anders op een andere partij die geen deel uitmaakt van de regering zodat we de regering via de Eerste Kamer kunnen weerhouden van onzalige voorstellen zoals de bejaardenbelasting op AOW, waarvan het Centraal Planbureau heeft gezegd dat dit bijna niets oplevert en schier onuitvoerbaar is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing