Tijd tekort

Waarom zitten er maar 24 uur in een dag, en moeten we daarvan zes uur aan slapen besteden? Ik heb daar helemaal geen tijd voor.
Maandagavond dienst gehad, dinsdagavond fractie. Woensdagmiddag een presentatie over ons verhuisplan bijgewoond. Woensdagavond naar Sjaak Bral geweest. Deze Hagenees was weer erg op dreef, we hebben erg gelachen. Na afloop hebben we zijn boek over ergernissen gekocht, ook voor mijn broer. Dat laatste exemplaar is door Sjaak Bral voorzien van een in Haags dialect gestelde opdracht.
Donderdagavond commissievergadering. De onderwijshuisvesting leverde weinig vuurwerk op. De inburgeringsverordening leverde meer stof tot nadenken. Tenslotte de subsidierelatie met het theater: erg technisch, maar toch begrijpelijk neergezet door wethouder Schings.
Vrijdagmiddag overdracht van de sleutel van de nieuwe praktijk, leuk stuk in Alphen CC van zaterdag hierover.
Zaterdag heidag van de Alphense VVD in de Reeuwijkse Hout. We hebben zoals op elke heidag onze tien punten uit het verkiezingsprogramma weer eens langsgelopen: we liggen op koers, maar er moet nog het nodige werk worden verzet. We hebben besloten de informateur van het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland een open brief te sturen over de bereikbaarheid van Alphen, de noodzaak tot een grote bypass, de verbreding van de N207 en de mogelijkheid van een lightrailverbinding met Schiphol. In de brief die we aan de eigen VVD-fractie hebben gestuurd hebben we naast deze onderwerpen ook het initiatief van de CDA ondersteund om de provincie te vragen het bezoekerscentrum van het IVN mede te subsidiëren. Ik ben benieuwd.
Tenslotte: ik heb mij weer verbaasd over het nieuwe kabinet. Ze gaan naar de mensen toe, maar niet naar Ondiep. Echt luisteren doen ze ook niet: ik hoorde Rouvoet bij Nova zeggen dat hij niet van plan was een nieuwe reorganisatie van de jeugdzorg te beginnen. Maar meneer Rouvoet, als u echt naar de mensen luistert weet u dat een reorganisatie onontkoombaar is. Zo lang in de jeugdzorg niet één instantie verantwoordelijk is, maar de coördinatie versnipperd is en de jeugdzorg niet bij de gemeenten wordt ondergebracht maar bij de provincie blijft, is elk initiatief, ook de Centra voor Jeugd en Gezin, of ouder-kind-centra, gedoemd te mislukken. Zo worden noch de kinderen, noch de ouders geholpen. Maar goed, uw 100 dagen zijn nog niet om, het is nog niet te laat, en hopelijk blijft u ook na de 100 dagen beter luisteren!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing