Inhoud

Deze week zijn de resultaten bekend geworden van de enquête die we hebben gehouden onder de inwoners van Alphen rond de nieuwe burgemeester. Meer dan 400 reacties zijn er op gekomen, hardstikke goed. Deze reacties worden verwerkt in de profielschets van de nieuwe burgemeester. De laatste vraag van de enquête was een open vraag. Ondanks dat bij de enquête een stuk was gevoegd over wat de burgemeester wel en niet kan, vulden veel mensen zaken in die meer gericht zijn aan wethouders en raadsleden. De meningen lopen uiteen: behoud van het Groene Hart versus uitbreiden van Alphen, voor en tegen de verbreding van de N207, alles was te lezen. Iedere partij kan zijn voordeel doen met deze enquête, maar het is wel duidelijk dat de 'u vraagt, wij draaien' variant van politiek bedrijven niet werkt. Wat de één wil, wil de ander niet. Er wordt ook gesproken over 'prestigeprojecten'. Realiseren mensen zich wel dat in deze projecten honderden woningen gerealiseerd worden? Het klinkt leuk populistisch, 'prestigeprojecten', maar wat stellen mensen zich daarbij voor? Dat politici bij deze projecten gaan staan en zich op de borst kloppen? 'Kijk, daar heb ik voor gezorgd, dat is goed voor mijn prestige!'. Dat meent u toch niet echt hè? Nee, deze projecten zijn bedoeld om mensen een woning en/of werk te geven, of meer mogelijkheden voor vrije tijd. Daar zijn politici voor aangesteld door u, niet om het eigen imago op te poetsen.
Verdonk staat in de peilingen hoog, als tweede partij van Nederland. Wat imago allemaal niet vermag. Inhoudelijk weten we nog steeds niets van mevrouw Verdonk. Bij het debat over de Chinese illegalen heb ik haar niet gehoord, toch een onderwerp waar ze iets mee heeft zou je zeggen. En toch stijgt ze maar door in de peilingen. Voer voor psychologen.
Afgelopen donderdag een relatief rustige raad. Alleen een onbegrijpelijke oprisping van Groen Links-raadslid Dekkers over de Coupépolder die de indruk wilde wkken dat de gemeente zich niet aan de wet houdt. Een misinterpretatie van de uitspraak van de Raad van State zullen we maar zeggen. De RvS heeft geen afdeklaag voorgeschreven in tegenstelling tot wat Dekkers beweerde. Wordt vervolgd.
Volgende week is er wegens de vakantie geen weblog, tenzij er onverhoopt iets gebeurt waarover ik iets te melden heb. Tot over twee weken dus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing