Recreatie

Deze week heeft de fractie gesproken met het Comité Thermen II. Een zinvol gesprek, waarbij over en weer wensen en verwachtingen zijn verduidelijkt. Het comité heeft zich drie doelen gesteld, waarvan het belangrijkste het recreatief zwemmen in de nieuwe De Thermen is. Wij hebben uitgesproken dat wij ook voorstander zijn van recreatief zwemmen, maar dat de verenigingen voorrang hebben in De Thermen en dat de meerkosten uit de exploitatie moeten worden gehaald. Dat blijven voor ons de randvoorwaarden. Kijk voor meer informatie over het comité op http://www.comitethermen2.nl/.

Andere leden van de fractie hebben de bijeekomst van Maak het Groene Hart niet hard bezocht. Deze stichting maakt zich sterk voor het behoud van de Gnephoek en is tegen de verbreding van de N207. Geen mensen die op de VVD moeten stemmen denk ik. Wij sluiten woningbouw in de Gnephoek namelijk niet uit. Alphen is volgebouwd in 2015, en we vertikken het om de laatste stukken groen in de stad ook vol te bouwen. Het moet leefbaar blijven. Aan de andere kant willen we toch allemaal dat onze kinderen in Alphen kunnen blijven wonen, of niet soms? Dus moeten we wel woningen bouwen. Wat de verbreding van de N207 betreft: daar heb ik genoeg over gezegd, dat karrenspoor moet verbreed worden. Kijk voor meer informatie over de stichting op http://www.maakhethartniethard.nl/.

Aanstaande donderdag staat het einde van de regeling met Casema op de rol. De gemeente is er jarenlang ingeslaagd met succes tariefsverhogingen tegen te houden omdat er geen concurrentie was en de mensen dus niets te kiezen hebben. Echter, de concurrentie neemt toe, denk aan Digitenne, dus is het verstandig om de regeling nu te laten afkopen in plaats van te wachten en er straks niets meer voor te krijgen.

Dit weekeinde was een weekeinde van de uitjes: vrijdag avond naar de finaleavond van de ComedyExplosion, een avond in Castellum gevuld met optredens van vier standupcomedians. Erg leuk, een aanrader voor volgend jaar. Gisteravond met zijn vieren naar Pinocchio, de musical geweest en na afloop nog even in De Zaak gezeten. Waarom noemen ze het eigenlij stappen als ze het grotste deel van de tijd in de kroeg zitten? Enfin. Vandaag met dochters, broer en nichtje naar Ajax-Heracles. Ik ben benieuwd, ik hoop dat Ajax kampioen wordt. De rest van de tijd bezig geweest met het strippen van de slaapkamer, die deze week wordt aangepakt. Vrijdag komen de stoffeerders en is het renovatieleed weer geleden. Nou ja, geleden...we slapen nog wel zo'n vijf weken op het matras op de grond, het nieuwe bed laat namelijk nog even op zich wachten. Dus als u mij wat krom gebogen door de stad ziet sjokken, is dat niet van de zorgen!

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing