Laat ondernemers ondernemen

Het is wel schrikken de laatste tijd. Het CDA wilde horecazaken buiten het centrum laten uitsterven. Omwonenden en betrokkenen hebben laten weten hier geen enkele behoefte aan te hebben. Als er overlast is, wordt deze veroorzaakt door hangjongeren, en frequentere politiecontroles hebben geleid tot minder overlast. Alphen Een en LA/AS hebben vragen gesteld over de plaatsing van de stadskiosk op de brug bij de Paradijslaan, tegen het gebouw van het CBK aan. Volgens mij is dat een prima locatie, dat de levendigheid van dat gebied zal vergroten. Het zicht op de kerk wordt niet ontnomen, het zicht op het stiltecentrum slechts voor een klein deel. Waarom hebben partijen toch de neiging om vermeende overlast (die achteraf vaak erg meevalt) te laten voorgaan voor ondernemers? Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid, ondernemers zijn de kurk van onze economie, ondernemers zijn degenen die risico's lopen. Laat ondernemers toch ondernemen. Er zijn (te veel, maar daar wordt aan gewerkt) regels waar zij zich aan moeten houden, dus volgens mij moeten we niet zo bang zijn voor overlast.
Mijn voorzitterschap van de vertrouwenscommissie is tot een einde gekomen. We hebben een nieuwe burgemeester, die uiteraard nog benoemd moet worden door de Koningin, maar laten we er maar van uitgaan dat Wim de Gelder, nu nog burgemeester in Bloemendaal, per 1 december in Alphen aan den Rijn begint.Ik ben er van overtuigd dat Alphen aan den Rijn blij zal zijn met deze man!
We zijn net terug van ons jaarlijkse HOED-weekeinde. Elk jaar gaan de zeven huisartsen van Prelude 'de hei op' voor een zakelijke bespreking. Op zaterdagmiddag voegen partners en kinderen zich bij het gezelschap en gaan we wat leuke dingen doen. We zaten nu op een plek die ik kleine bedrijven en families zeer kan aanraden: Erfgoed Bossem bij Lattrop in Twente (http://www.bossem.nl/). Fantastisch. Gedreven jong koppel dat de zaak runt, mooie kamers (of desgewenst een luxe safaritent buiten), uitstekend eten, prima verzorging tussendoor, prachtig wandelen en fietsen in de omgeving, zij verhuren zelf kano's, geven je een lekkere lunch mee en halen je kilometers verder weer op.
Tot volgende week.

Reacties

Anoniem zei…
Onbedoeld zou het CDA nog wel eens gelijk kunnen krijgen. Immers welke kleine horeca-ondernemer gaat het nog volhouden buiten het centrum?
Veel van die ondernemers staan op het punt te stoppen met hun Klink-klare ondernemerschap.
Wij moeten zo langzamerhand zelfs vrezen dat straks de rokers worden verward met de hangjongeren.
Anoniem zei…
Beste Ruud,
Je moet toch echt eens dat passantenrapport lezen. We doen niet zoveel aan veranwoord onderzoek in Alphen, maar dat is hier wel degelijk het geval. Ga nu niet weer klakkeloos mee met het stadhuis dat zowel zegt dat het stadshart steeds meer wordt bezocht (Is beslist niet waar, zie ook de kranten vandaag) en dat de Castellumstraat op die plek één van de beste plekken van Alphen is. Het is bewezen één van de stilste met nog geen 20% van de klantenstromen op de drukste plaats. Een Stadskiosk (lees hun website) is een trafficlocatie, per definitie. Ze profiteren van bestaande klantenstromen, wekken die niet zelf op. Die plek bij 'De Leeuw en De Tijger' is dus PER DEFINITIE verkeerd. Lees anders eens de eerste drie hoofdstukken van mijn veel gebruikte boek "Marketing voor Retailers", mét Alphense voorbeelden.

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing