Humorloos

De PVV heeft de Europese verkiezingen gewonnen. Voor de VVD is het verlies beperkt gebleven, voor de PvdA, en in mindere mate het CDA, is de klap harder aangekomen. De belangrijkste les voor ons is dat we bij de verkiezingen een heldere, duidelijke boodschap moeten brengen. Niet de boodschap van anderen, zoals de PVV, kopiëren. De VVD is niet de partij van het bang maken van mensen voor iets, dat laten we aan de PVV over. Wilders is er in ieder geval even in geslaagd mijn jongste dochter bang te maken. Zijn leus 'Meer Nederland, minder Europa' leidde bij Linda tot de conclusie dat Wilders aanstuurt op een oorlog om Nederland groter te maken. Dat vergde even wat tijd om deze angst weg te nemen. Ik vond het wel illustratief: maak mensen bang voor iets en geef een bevolkingsgroep daar de schuld van. Dat is een beproefd middel om mensen aan je te binden. Wilders vertelt halve waarheden en maakt mensen bang: zo levert Europa ons zo’n € 2000,- per inwoner op; we betalen wel meer dan we rechtstreeks terugkrijgen, maar de indirecte positieve effecten op onze economie zijn groot. Wilders wil een boek verbieden, de Koran. De VVD houdt er niet van om een boek te verbieden, daar zijn wij niet van. Bovendien is dat niet de oplossing voor het probleem: een kleine groep allochtone jongeren die criminaliseert en radicaliseert. Wilders sluit mensen uit op basis van hun geloof, wij willen alleen de mensen die zich niet wensen aan te passen of crimineel gedrag vertonen aanpakken.

De VVD is een optimistische partij die de nadruk legt op een goede toekomst en belangrijke thema’s als veiligheid, mobiliteit, wonen en lage lasten, waarbij we andere zaken zeker niet uit het oog verliezen, zoals het sociale beleid, een goed ondernemersklimaat, jeugd en sport. Laten we niet vergeten dat we de afgelopen jaren veel hebben bereikt. Dat moeten we uitdragen, en we moeten heldere plannen voor de toekomst presenteren. Criminaliteit en overlast waar nodig hard aanpakken, maar tegelijkertijd het overgrote deel van de bevolking die het wel goed doet, waaronder de jeugd, stimuleren. Zorgen dat Alphen beter bereikbaar wordt door verbreding van de N207 en het aanleggen van de grote bypass, het niet verhogen van de OZB. Dat zijn thema’s waar we de verkiezingen mee in willen.

Humorloos is de kritiek van A1 op de borden in het Bospark. Op de borden staan prikkelende boodschappen, zoals dat de gemeente in het Bospark een munitiedepot of een opslagplaats voor radioactief afval wil aanleggen zaken die duidelijk niet serieus bedoeld zijn. Op deze manier probeert de gemeente inwoners te bewegen mee te praten over het nieuwe Bospark. Gegeven het feit dat A1 er zelfs schriftelijke vragen over stelt, heeft de gemeente zijn doel bereikt.

Tijdens ons spreekuur op het terras van Brasserie 1918 van gisteren is ons meermaals gevraagd hoe de VVD een antwoord geeft op het signaal dat donderdag is afgegeven. Dat heb ik geprobeerd boven te schetsen. We hebben ook gesproken met degene die ons attent maakte op de gevaarlijke kruising van het fietspad Copepad met de Zuiderkeerking, waarover de VVD vragen aan het college heeft gesteld. Inmiddels heeft de gemeente daar teldraden neergelegd; we zijn benieuwd naar de oplossing die de gemeente bedenkt.

Tot volgende week.

Reacties

Anoniem zei…
Beste Ruud,

Jij noemt het humorloos. Wij vinden het smakeloos. Vele burgers met mij! Genoeg telefoontjes en steunbetuigingen gehad. Zelfs een aantal verontruste bejaarde medebewoners die tegen fractiegenoten van mij zeiden dat ze echt geloofden dat er een kerncentrale in Alphen aan den Rijn komt. Laten deze medebewoners nou net die bewoners zijn die veel gebruik maken van dit mooie stukje aangelegde natuur.

De gemeente kan zelfs verweten worden dat zij zelfs geen historische besef heeft. Juist in de economische crisis van de jaren 30 in de vorige eeuw werkten veel Alphen aan het onderhoud van het Bospark. Wonderschone natuur als sprankje hoop voor betere economische tijden.

De VVD-fractie is lid van een college dat communicatie hoog op haar agenda heeft staan. Als de VVD-fractie het negatieve beeld onderstreept wat deze actie bij burgers kan oproepen. Dan denk ik dat de gemiddelde burger de communicatieoverdracht van de VVD-fractie naar burgers van de gemeente Alphen aan den Rijn totaal niet meer zal begrijpen. Immers de tijd waarin wij nu leven is bepaald niet stabiel. De burger wil ook eens goed nieuws horen van zijn/ haar gemeente bestuur.

Als politicus pik je eén onderdeel uit de vraag . Op www.alphen-een.nl staan ALLE vragen rondom dit issue. Selectief?

Overigens heb ik zaterdagmiddag niemand gezien van de VVD fractie bij een buurtfeest van Halfje Wit. Of is de VVD-fractie alleen aanwezig bij een instelling of vereniging waarmee het slecht gaat?

Daarnaast hebben wij inmiddels andere sfeerbeelden van het Bospark op het internet staan. Uit de bekende verzameling van J.P. de Groot natuurlijk! Neem ook eens een kijkje op het nieuwe web-log.

Ruud, ik ken je als iemand van het maken van een goeie grap. Helaas dit keer niet.

Groet Jan
R.S. Gebel zei…
Beste Jan,

Over humor kun je twisten. Echter, over feiten niet. Ik heb geen uitnodiging ontvangen; overigens is de VVD net als jullie altijd vertegenwoordigd geweest bij de bijeenkomsten van Halfje Wit en de Ridder. Waarvan akte.
R.S. Gebel zei…
Overigens heb ik jullie weblog opgenomen in het lijstje op deze blog.

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing