Water en vuur

Aanstaande donderdag staan twee bestemmingsplannen op de rol, en worden besluiten genomen over de ijsvoorziening en over het zwembad. De VVD ziet het liefste nog steeds een grote regionale ijsvoorziening, maar we zien natuurlijk ook dat dat nog jaren gaat kosten. Daarom kiezen we voorlopig voor de semipermanente ijsbaan met ijsvelden binnen de 400 meterring, waarbij rekening gehouden wordt met een toekomstige uitbreiding. We hebben de wethouder gevraagd om, voor het geval zich de komende tijd alsnog een ondernemer meldt met een goed plan voor een overdekte ijsbaan, deze optie zo lang mogelijk open te houden.

Het nieuwe zwembad de Thermen komt er aan. Jammer dat oppositiepartijen zich onttrekken aan de oorspronkelijke afspraak dat de meerkosten van het zwembad in beginsel door de exploitatie (lees: de zwembadkaartjes en de contributies van verenigingen) moeten worden opgebracht. Bij dat besluit is niet gezegd dat de randvoorwaarde is dat ons zwembadkaartje niet meer mag kosten dan het gemiddelde in de regio. Dat men daar nu mee komt, is, en ik druk mij voorzichtig uit, verbazingwekkend. Het zwembadkaartje wordt een stuk duurder, en ik begrijp wel dat dat voor de verkiezingen geen leuke boodschap is, maar daarom terugkrabbelen is zwak.

Afgelopen donderdag is ook het bestemmingsplan Lage Zijde behandeld. Wij zijn druk bezig geweest met de motie aangaande het mogelijk maken van kleine winkels en het scheppen van vooraarden voor startende kleine winkeliers. Overleg met Winkelstad Alphen en de Kamer van Koophandel hebben volgens ons geleid tot een goede motie. We zullen tevens aandacht vragen voor het parkeren; het aantal parkeerplaatsen is nu te krap.

Recent een knap staaltje landelijke politiek gelezen. Een psychiater werd door een patiënt gevraagd een verklaring op te stellen zodat zij een aanvraag kon doen voor een zogenaamd rugzakje voor haar zoon, die ADHD heeft. Het CIZ keurt de verklaring af en vraagt aanvullende informatie op, zoals een kopie van het medisch dossier. Ook deze zijn opgestuurd, maar dat bleek niet voldoende. Er moest nog een door een multidisciplinaire staf een behandelplan worden opgesteld. Aldus geschiedde, maar omdat een klinisch psycholoog in het team ontbrak, werd het rugzakje alsnog afgewezen. De betrokken psychiater belde ten einde raad het CIZ en na lang doorvragen luidde het historische antwoord dat vanwege het grote succes van de rugzakjes het budget was overschreden en er telkens strengere regels uit Den Haag kwamen om het aantal aanvragen in te dammen. Ik begin steeds beter te begrijpen waarom mensen het vertrouwen in de politiek verliezen.

Tenslotte: heeft u deze week de Beter Alphenaar en het Beter Alphens Nieuwsblad gezien? Boven de column van Dennis een artikel over Dennis en een pagina verder een column over Dennis, en twee dagen later hetzelfde artikel over Dennis in de andere krant. Onpartijdig?Maar goed, ik houd er maar mee op, voordat de kans dat de VVD ooit nog op een positieve manier genoemd wordt helemaal tot nul is geslonken.

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing