Maxima(le) inzet

De locatiekeuze voor de Maximabrug staat op de rol voor de commissie van aanstaande donderdag. Ik ontving een verontruste mail uit Groenoord: of de VVD zich aan haar verkiezingsbelofte ging houden: geen Maximabrug zonder grote bypass. Zeker. De VVD vindt dat de Maximabrug uitsluitend voordelen voor Alphen aan den Rijn heeft als deze aansluiting geeft op de grote rondweg. Zonder grote rondweg heeft de brug uitsluitend nadelen. Uiteraard ligt de brug er eerder dan de grote bypass, maar door verkeerswerende maatregelen, zoals een vrachtwagenverbod over 's Molenaarsbrug en maatregelen tijdens de ochtend- en avondspits, is de overlast voor Alphen aan den Rijn te beperken. Wij zullen ons uiterste best doen om de grote bypass in het programma van de provincie te krijgen.

Afgelopen donderdag was de voortzetting van de rechtszaak inzake de bouwfraude stadhuis aan de orde. Kort gezegd: we zijn bij de bouw van het stadhuis bedonderd, maar volgens de arbitrage zijn we te laat een procedure gestart. De wethouder heeft geld gevraagd om de rechtszaak voort te kunnen zetten. wat de VVD betreft is dat geen vraag. Je rechtsgevoel krijgt een flinke deuk als je weet dat je gelijk hebt maar je struikelt over een termijndiscussie die niet klopt. Doorgaan dus.

We zijn net terug van een weekeinde Limburg. In Horst aan de Maas, een dorp van 12000 inwoners, had vandaag koopzondag. Een uiterst gezellig plein met een combi van oud en nieuw (en nieuw wel in de stijl van oud), met o.a. een Xenos(!) in de nieuwbouw (zie foto) en horeca, deed mij denken aan wat het college voor plannen heeft voor het Thorbeckeplein: een gezellig plein, met oude gevels (of nieuwe in de stijl van oud), met doorkijkjes naar de Rijn, maar geen open plein als het Rijnplein, horeca in het nutsgebouw. In Horst hebben ze het reeds. Daar hebben ze blijkbaar reeds een goed functionerend centrummanagement. Op een rode loper die door het hele centrum liep liepen op diverse wijze uitgedoste groepjes reclame te lopen voor diverse winkels, van badmode tot kinderschoenen, van boeken tot sportartikelen (zie andere foto). Leuk: iedereen blijft staan kijken, het geeft wat reuring, kost niets (behalve de loper) en biedt gratis reclame. Ideetje?

Tot volgende week.

Reacties

Jouw rechtsgevoel krijgt een flinke deuk als je weet dat je gelijk hebt maar je struikelt over een termijndiscussie die niet klopt.

Mijn rechtsgevoel heeft een flinke deuk gekregen, toen de wethouder, die moest aftreden omdat hij tientallen miljoenen teveel had uitgegeven aan datzelfde stadhuis, een poosje later gewoon weer terug was als wethouder.

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing