Averechts

De film Fitna is uit. Weinig intelligent plakwerk met wat onrustzaaiende teksten tussendoor. Ik denk dat de film een averechts effect zal hebben ten opzichte van de manier waarop Geert Wilders het bedoeld heeft. Ik denk namelijk dat de film een positief effect heeft op de verstandhouding tussen moslims en niet-moslims. De verstandige, rustige reacties van zowel vooraanstaande moslims, als van moslims bij straatinterviews hebben veel indruk gemaakt en hebben laten zien dat datgene wat Wilders in Fitna toont (los van de slordige fouten die in de film zitten) niet iets is waar wij hier bang voor moeten zijn. Geert, bedankt!

Wat ook een averechts effect zal hebben, is de wijze waarop Rita Verdonk haar 'verkiezingsprogramma' gaat samenstellen. Door Internetpeilingen gaat zij kijken wat er onder de bevolking leeft, en u mag op een Wikipedia-achtige manier meeschrijven aan het verkiezingsprogramma. U vraagt, Verdonk draait. Dat is geen democratie, dat wordt anarchie. Ziet u het voor u, dat we dat op lokaal niveau gaan doen? De één wil meer speelruimte in de wijk, de ander niet; de één wil zijn uitzicht op een mooi stuk groen behouden, de ander vindt dat er meer woningen gebouwd moeten worden. Politici worden gekozen om goed naar de verschillende meningen te luisteren, alle belangen af te wegen en met de partijbeginselen in de hand een verstandige keuze te maken. Daar zijn we dag in, dag uit mee bezig. Helaas zijn er mensen die als zij hun zin niet hebben gekregen, dit vertalen als 'er is niet naar ons geluisterd'. We luisteren wel, maar ja, je kunt nooit iedereen tevreden stellen.

We maken ons op enkele punten zorgen over het jeugdbeleid. Eerder heeft u kunnen lezen dat wij vinden dat elke school voorlichting moet geven over alcohol en drugs, en dat we ons zorgen maken over het toenemend geweld onder jongeren. Nu betreft het de jongerenraad en de komst van een discotheek. Over beide onderwerpen hebben we vragen gesteld aan het college. We vinden dat de jongerenraad er snel moet komen, met officiële adviesbevoegdheid.
Wat de disco betreft: de ondernemers die voorgesteld hadden de disco in Tienercentrum Max te vestigen, hebben nul op het rekest gekregen. De reden is nog niet duidelijk, maar ik ga er van uit dat het college daar goede gronden voor heeft. Wat ik verontrustender vind, is dat de woordvoerder van de gemeente laat weten dat men afwacht tot een nieuw plan wordt ingediend. Dat is wat ons betreft een te passieve houding. Laat het college nu maar eens één of meer plaatsen aanwijzen waar een disco wel kan, zodat een ondernemer weet waar hij aan toe is. Afwachten heeft de afgelopen tientallen jaren in ieder geval tot niets geleid.

Tijdens ons spreekuur van a.s zaterdag willen we graag uw mening horen rond het groeiend alcoholprobleem van vele jongeren. In Friesland pleiten twee moeders, inmiddels gesteund door vele handtekeningen, voor een eerder sluiten van de horeca (zie http://www.vroegopstap.nl/). Is dat in Alphen ook een idee, of werkt dat averechts en moeten we andere maatregelen nemen? Of vindt u het geen probleem? Laat het ons op 5 april weten! We zitten tussen 11 en 14 uur op het terras van Brasserie 1918 op de Aarhof.

Als u verwacht dat ik op deze plek mijn commentaar geef op de ruzie tussen wethouder van Wersch en raadslid de Leest, en de rol van de burgemeester in deze, moet ik teleurstellen. Ik wil eerst van de burgemeester horen waarom hij heeft gehandeld zoals hij heeft gedaan, daarna vorm ik mij pas een mening.

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing