Ruimte voor de portemonnee

Ruimte voor de portemonnee. De VVD wil geen belastingverhoging voor de komende vier jaar. Dat is de afgelopen vier jaar ooik gelukt, sterker nog, dit jaar zijn de gemeentbelastingen zelfs verlaagd. Niet alleen de gemeente, maar ook de inwoners krijgen het vanaf 2011 moelijk dankzij de vooruitgeschoven bezuinigingsmaatregelen van het kabinet. Als de voortekenen ons niet bedriegen, gaan we een stuk minder geld krijgen van het Rijk uit het gemeentefonds, mogelijk enkele miljoenen. Geen potverteren, maar bezuinigen en soms pijnlijke keuzes maken. Dat is niet makkelijk, maar wel noodzakelijk. De gemeente moet het onze inwoners niet nog moeilijker maken door een deel van de bezuinigingen op hen af te wentelen. De OZB stijgt hoogstens met het inflatiepercentage en de precariobelasting, zeg maar de reclamebelasting voor ondernemers wordt afgeschaft. Als de gemeente moet bezuinigen, gebeurt dat wat de VVD betreft niet op veiligheid en op onderhoud van uw buurt.

Wethouder Lyczak is de beste openbaar bestuurder van Zuid-Holland, landelijk staat hij op plaats nummer 3. Het is maar een lijstje, zoals hij zelf zegt, maar het zegt toch wel iets als je door een onafhankelijk blad deze lof krijgt toegezwaaid. Hij krijgt deze lof vooral vanwege zijn moedige houding inzake de bouwfraude. Als enige gemeente heeft Alphen aan den Rijn geweigerd een schikking aan te gaan en heeft zij zelf een zaak aangespannen om de naar schatting zes miljoen euro teveel betaald geld voor de bouw van het stadhuis terug te krijgen. Stan, van harte gefeliciteerd! Je koopt er inderdaad geen brood voor, maar het is toch een verdiende pluim op je hoed.

Dat is beter dan wat de heer Gerritsma beweert die zegt dat de wethouder zo erg tegen de rechter van de Raad van State heeft gelogen dat meneer Gerritsma in het ongeljk is gesteld en we geen draconische maatregelen hoeven te nemen in de Coupépolder c.q. op de golfbaan. Kom kom, meneer Gerritsma, u heeft wel een erg lage dunk van de rechterlijke macht. Erken nu eens dat u minder gelijk heeft dan u dacht.

De 'brigade van jongeren met lage voorhoofden' heeft zich rond oud en nieuw ook weer geroerd. De vuilcontainer achter ons huis was weer in brand gestoken. Maar ja, blijkbaar hebben ze veel knallen en rook nodig om hun eigen domheid te verbergen.
En ja hoor, enkele partijen pogen goede sier te maken door mee te drijven op de onvrede van sommigen over het strooibeleid van de gemeente. De artikel-43-vragen zijn weer gesteld. Foei, de wijken en de fiets- en voetpaden zijn niet vanaf de eerste sneeuwval gestrooid. Hallo, er was sprake van extreme weersomstandigheden. Het vrijhouden van de hoofdwegen was reeds een prestatie van formaat en heeft vele mensuren van onze ambtenaren gekost; mijn complimenten. Trouwens, meestal zijn alle straten preventief gestrooid. Ga maar eens kijken in Leiden of Den Haag, daar hebben ze pas recht van klagen. Ik heb veel huizen gezien waar mensen niet de geringste moeite namen het eigen straatje schoon te vegen. Maar wel klagen over de gemeente. Kom op zeg! Natuurlijk is het vervelend als je een paar dagen je huis niet uit kunt omdat je slecht ter been bent. Maar zijn er dan geen buren om te helpen met booschappen of zo? Is dat misschien wat koningin Beatrix op 25 december bedoelde......?

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing