Ruimte voor een steuntje in de rug


Ruimte voor een steuntje in de rug. De VVD wil mensen zo veel mogelijk de ruimte geven om het leven naar eigen inzicht in te richten. Sommige mensen hebben daar hulp bij nodig. Of het nu mensen met een beperking betreft, of mensen met een laag inkomen. De VVD vindt dat iedereen die een steuntje nodig heeft dat moet krijgen. In eerste instantie gericht op het zo snel mogelijk weer op eigen benen staan, maar als dat niet mogelijk is gericht op de garantie voor een menswaardig bestaan. Niet voor niets is er onder VVD-wethouder Blom een goed pakket aan minimaregelingen ontstaan waarbij veel moeite is gedaan om dat pakket onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Het is en blijft wrang dat de voedselbank nog steed weigert mee te werken, daarmee doen ze de doelgroep geen goed. Wat betreft hulp in de huishouding en de verstrekking van hulpmiddelen blijft gelden dat dit een open-einde-regeling is: als u recht heeft op een voorziening, krijgt u deze, daar zal de VVD niet op bezuinigen.

Zoals eerder bericht vindt op 29 januari een fundraising diner plaats met Fred Teeven als gast van 19-22 uur in Alle Hens. We vragen van elk gast een bijdrage van € 75,- voor het diner, inclusief een bijdrage aan giro 555, in plaats van de campagnekas zoals eerst de bedoeling was. Het onderwerp van gesprek is veiligheid. De beelden van de laatste dagen tonen aan dat veiligheid een relatief begrip is. Praten we hier over een iets toegenomen of afgenomen gevoel van onveiligheid, in Haïti is het gevoel van veiligheid letterlijk onder de mensen weggeslagen. Het plaatst een discussie over veiligheid in onze stad in een ander perspectief. Het heeft ons inziens geen pas om in het licht van deze ramp een bijdrage voor de campagnekas te vragen. Daarom heeft het campagneteam besloten de opbrengst van het diner niet ten gunste te laten komen van de campagnekas, maar te schenken aan giro 555 ten bate van Haïti. We hopen op deze wijze een bescheiden bijdrage te kunnen leveren aan de opvang van de slachtoffers en de wederopbouw van Haïti. Belangstellenden kunnen zich nog opgeven via campagne@vvdalphen.nl.

Diverse partijen zijn een lijstverbinding aangegaan uit angst dat de VVD er opnieuw met de restzetels vandoor gaat. Zelfs partijen met onverenigbare standpunten zijn een verbinding aangegaan. Angst is een slechte raadgever, wij gaan uit van eigen kracht.

Heeft u onze verkiezingsfilm reeds gezien? Heeft u gekeken op de volgdeverkiezingensite?

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing