Ruimte voor veiligheid

Ruimte voor veiligheid. De VVD vindt het belangrijk dat iedereen zich in onze gemeente veilig voelt. De bestrijding van diefstal, inbraak, zakkenrollerij, overlast op straat, bedreiging met geweld en huiselijk geweld is in onze gemeente het meest belangrijk. Plaatsen waar de veiligheid op straat onder druk staat, bijvoorbeeld rond de parkeergarage Ridderhof, Hooftstraat en het uitgaansgebied, krijgen extra aandacht. Waar nodig wordt cameratoezicht in de openbare ruimte ingesteld.
Bewoners moeten gemakkelijk in contact kunnen komen met de wijkagent. In 2008 heeft de VVD een motie ingediend om de dienst Handhaving en Toezicht Openbaar Gebied uit te breiden zodat ook buiten kantooruren gecontroleerd wordt op zaken als zwerfvuil, hondenpoep en andere overlast. Binnenkort, weliswaar wat later dan gehoopt, bespreken we een voorstel van de wethouder om de dienst met vijf fulltime medewerkers uit te breiden. De VVD maakt het veiliger.

Gisteren hebben we ons laatste spreekuur van deze raadsperiode gehad op het terras van Brasserie 1918 in de Aarhof. Het was gezellig druk. We hebben naar baanleiding van opmerkingen van bezoekers per email vragen aan het college gesteld over het plaatsen van meer afvalbakken voor hondenpoepzakjes en uitbreiding van de losloopzones, overlast van katten en de wijktafel in Kerk en Zanen. Afhankelijk van de antwoorden zullen we verdere actie ondernemen. In de nieuwe raadsperiode gaan we kijken hoe we het spreekuur nieuwe invulling geven. We denken nu aan een maandelijks wijkbezoek in combinatie met het traditionele spreekuur bij Brasserie 1918.

De voorbereidingen van de verkiezingen zijn in volle gang, We hebben op 6 februari de grote aftrap met de Dag van de Alphenaar op het gemeentehuis: workshops, een optreden van een bekende band, leuke lezingen, stands van alle politieke partijen moeten er voor zorgen dat meer Alphenaren naar de stembus gaan. Na de 6e volgen nog politieke cafés en veel publiciteit met als dragend motto: ga stemmen! En niet te vergeten: de verkiezingsfilms die binnenkort op de gemeentesite te zien zullen zijn waarin lijsttrekkers en andere kandidaatraadsleden uitleggen wat voor hun partij de komende jaren speerpunten zijn. Kijkt u maar eens op http://www.vvdalphen.nl/ voor een impressie van de opnamen.

Maar de VVD zit natuurlijk ook niet stil. Op 22 januari trappen we onze verkiezingscampagne af met onze nieuwjaarsreceptie waar we onze kandidaten en het programma presenteren, op 29 januari volgt een politiek diner met een landelijk kopstuk die een belangrijk lokaal thema zal belichten. Vanaf 6 februari zullen we elke zaterdag in de Alphense winkelcentra te vinden zijn. De sneltekenaar, een succesnummer uit 2006, komt weer naar de Aarhof, maar we hebben nog meer verrassingen in petto. Vanaf volgende week zult u meer details lezen.

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing