Van achteren naar voren


We komen net van de finale van Kinderen voor kinderen 2006: goed georganiseerd, theater erg leuk in kerstsfeer gebracht, een prachtig verlicht Rijnplein, Alphenpromotie ten top!

Gisteravond bij de uitreiking van de vrijwilligersprijzen geweest. Een leuke avond, de bazar met o.a. een keur aan multiculturele hapjes, het optreden van diverse dansers, een multiculti-modeshow en een vlot babbelende gastheer hebben het tot een geslaagde avond gemaakt. Als je de juryrapporten hoort van de winnaars en de andere genomineerden, realiseer je je welk belangrijk werk belangenloos door vrijwilligers wordt gedaan. Vrijwilligers moet je koesteren, niet voor niets is vrijwilligerswerk een speerpunt van college en raad in 2007.
Gisterochtend naar de partijraad van de VVD. Onderwerp van gesprek was de evaluatie van de campagne (zie mijn bijdrage aan de iscussie op www.novatv.nl). Ondanks het verlies hebben we ons gericht op de toekomst. De eenheid in de fractie is hersteld, iedereen zet de schouders er onder. Zoals Bolkestein zegt: met de PvdA (en misschien de SP) in de regering is het voor de VVD elke dag bal. Rutte haalde nog even Ella Kalsbeek, destijds PvdA-staatssecretaris verantwoordelijk voor asielbeleid aan: 'de individuele toets is het belangrijkste'. De PvdA was toen tegen een generaal pardon, nu ineens niet meer. Tja.....om bij Bos te blijven: hij draaide om als een blad aan een boom.
Afgelopen donderdag een zeer lange, maar zinvolle commissievergadering gehad over de toekomst van de St Welzijn en St Zorgwijzer. Het college stelt een samenwerking tussen beide organisaties voor. De vraag voor veel fracties, ook de onze is of dat de beste weg is. Er valt het nodige op de Stichting Welzijn aan te merken (niet op de werkvloer overigens), terwijl de Stichting Zorgwijzer goed draait. Ik denk dat we weliswaar niet voor de andere scenario's waaronder het failliet verklaren van de St Welzijn moeten gaan, maar dat er iets moet veranderen is volstrekt helder. Dus wat mij betreft gaat de wethouder wel langzaam voort, maar houden we ons als raad het recht voor om gaande de rit de koers drastisch te veranderen. We moeten immers nog het beleidsplan WMO, de visie wonen, zorg en welzijn en het accommodatiebeleid vaststellen, allemaal zaken die gevolgen kunnen hebben voor de toekomstige nieuwe welzijnsorganisatie. Er komt ook nog een rapport van de rekenkamer aan over de organisaties die we als gemeente op afstand hebben gezet, zoals de Stichting Welzijn en Sportspectrum.

Maandagavond na de fractievergadering hebben we uitgebreid zitten praten met Erik de Groot van De Zaak over de ijsbaan. Net als wij wordt hij naar aanleiding van alle publiciteit overstelpt met reacties en spontane sponsoraanbiedingen. De gemeente lijkt ook bereid om e.e.a. voor de kerst van 2007 te realiseren. Wordt vervolgd!

Reacties

Wim Roest zei…
Beste Ruud,
Je vergeet dat tussen de opmerking van Ella Kalsbeek over 'de individuele toets is het belangrijkste' en de huidige dramatische situatie met het gewenste generale pardon tot gevolg, ruim 4 jaar Verdonk zit. Dat had ze voorspoedig en met een menselijke maat kunnen oppakken. Wat zij werkelijk heeft gedaan zien wij nu iedere dag op tv. Het is dus geen gedraai (gaap, wat een uitgesleten mantra zeg) maar het nemen van verantwoordelijkheid na zoveel jaar. Dus om nu te zeggen plotseling.
R.S. Gebel zei…
Beste Wim,

Verdonk heeft de wet uitgevoerd zoals deze door Cohen, ook PvdA, is neergezet, niet meer en niet minder. Kalsbeek heeft deze wet ook doorgezet en de individuele toets als belangrijkste benoemd. Kom nu niet met Verdonk te betichten van een gebrek aan menselijke maat; als dat al het geval is, is dat het gevolg van de wet van Cohen. Het is dus gewoon gedraai (en mantra's hebben de vervelende neiging om steeds herhaald te worden, maar blijven utieindelijk wel in je hoofd zitten)! Er zijn overigens onder Verdonk meer mensen van een verblijfsvergunning voorzien dan voor haar periode.

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing