Geneuzel

Geneuzel, daar draaide de afgelopen week om. Geneuzel op landelijk niveau. Door alles en iedereen is aandacht besteed aan de breuk tussen Yolanthe en Jan. Aan de ene kant is dat een geruststellende gedachte; blijkbaar hebben we geen belangrijkere zaken om ons druk over te maken. Aan de andere kant is het droevig te moeten constateren dat zelfs de premier op zijn persconferentie hier aandacht aan besteedt. Hij wil natuurlijk laten zien dat hij ook een man van het volk is, hij krijgt zelfs een SMS'je voor zijn verjaardag van het voormalig koppel. Heeft Jan Smit het mobiele nummer van Balkenende? Waarom? Zodat de premier een persconferentie kan geven als Jan Smit zijn stem weer kwijt is? Wat een droevige vertoning.

Geneuzel hoor je ook elke dag van zogenaamde analisten: beursanalisten, crisisanalisten, griepanalisten, voetbalanalisten. Veel tijd op de treurbuis wordt gevuld met geleuter van zogenaamde analisten. En wat blijkt? Een week later is het allemaal weer anders, en geven dezelfde analisten weer een analyse waarom hun vorige analyse niet klopte.

Geneuzel op lokaal niveau. Er is een klein relletje ontstaan over het posters plakken op de verkiezingsborden. Ook hier geldt dat er blijkbaar niets belangrijkers is. Laat ik volstaan met het volgende: voor mij geldt dat je je aan een afspraak houdt, ongeacht hoe officieel deze is vastgelegd. Een man een man, een woord een woord. Daar denkt de SP blijkbaar anders over.

Komende donderdag is er weer raadsvergadering. Daar gaat het niet over geneuzel. De jaarrekening staat op de rol. Geen zwaarwichtige problemen te bespeuren, we maken ons wat zorgen over de hoge kosten van de reïntegratietrajecten versus de resultaten en over het feit dat het ambtenarenapparaat toch weer gegroeid is met 14 fte, maar voor de rest zijn we wel tevreden.

Het accommodatiebeleid staat ter besluitvorming op de rol. Wilfred Simons in Alphen CC hintte op een noodzakelijk vertrek van de wethouder. Waarom? De wethouder heeft gedaan wat er gevraagd is, namelijk meerdere scenario's voorleggen. Het is de raad die de uiteindelijke keuze maakt. Een motie van wantrouwen richting raadsfracties bestaat volgens mij niet, en ik heb de oppositie hoog genoeg zitten om hen niet te verdenken van een aanstaande motie van wantrouwen jegens de wethouder die de net herstelde verhoudingen (onherstelbaar) zou beschadigen. Het college heeft weliswaar zijn voorkeur uitgesproken, maar de raad bepaalt uiteindelijk voor welke scenario's zij kiest, en dat is in de commissie wel duidelijk geworden. Kortom, ook dat loopt wel los.

Tenslotte: afgelopen vrijdagavond heb ik even zitten kijken naar de repetitie van het kerststuk van het PA Theater, waar onze jongste dochter Linda in speelt. Als je ziet hoeveel vrijwilligers daarbij betrokken zijn, ongelofelijk. Erg leuk om te zien.

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing