Respect

Tja, publiceerde ik woensdag nog over de vrijheid van meningsuiting (zie onder), vliegt Geert Wilders volkomen uit de bocht in de Tweede Kamer. Hoe haalt zo'n malloot het in zijn hoofd om de verkrachting van een journaliste zo respectloos te gebruiken in een politiek debat? Wie stemt er nu nog op zo'n man? Maar ja, dat krijg je, als je belangrijkste punt de vermeende overheersing door de islam is, en je moet steeds gekkere trucs uithalen om het nieuws te halen, dan ga je een keer op je snuit.

Afgelopen donderdag in een nieuwe raadsopstelling vergaderd. Ik hoop dat we de verder gaan met deze methode van spreken achter het spreekgestoelte en interrumperen via de interruptiemicrofoon. De opstelling was natuurlijk verre van ideaal en de spreektijdenregeling werkte niet voor de bespreking van het jaarverslag, maar er was wel sprake van debat, en volgens mij een stuk beter te volgen voor het publiek. Het 'schieten uit de heup', de snelle interruptie vanaf je eigen zitplaats, is niet langer mogelijk, en dat komt de overzichtelijkheid ten goede. Een andere opstelling zorgt er ook voor dat de spreker iedereen kan aankijken, en het publiek de spreker ook kan zien. In de raadszaal zitten de meeste raadsleden met de rug naar het publiek en zit het college op een hoek van het vergaderhoefijzer. Een andere opstelling maakt het voor raad en publiek een stuk prettiger. Tenslotte: mijn complimenten aan Kaju Putih voor hun slotakkoord deze avond. Als gemeentebestuur en inwoners altijd zo met elkaar omgaan, wordt Alphen aan den Rijn een nog mooiere gemeente om in te leven.

Ik zag laatst weer een foto van de luchtballon van het CDA met het portret van de premier. Wat willen ze daar mee zeggen? Dit kabinet bestaat voornamelijk uit hete lucht, we laten graag ballonnetjes op?

Tot volgende week.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing