Folderen

Vandaag hebben we de vier grote winkelcentra bezocht. Ballonnen en folder vonden gretig aftrek. We hebben sommige mensen zelfs ervan weten te overtuigen in ieder geval te gaan stemmen, terwijl ze dat eerst niet van plan waren. U weet hoe ik daar over denk: niet stemmen is geen optie. Een oud gezegde luidt: wie zwijgt stemt toe! Als je je een beetje verdiept in de programma's van de partijen (de meeste partijen hebben een speerpuntenfolder) is de kans groot dat je een partij vindt die bij je past (doe de Stemwijzer) en anders bestaat de mogelijkheid blanco te gaan stemmen.
Er is ook een discussie gaande op de website van het AD over de rondweg aan de noordwestzijde van Alphen aan den Rijn, door de Gnephoek. Wij zijn van mening dat deze rondweg afgemaakt moet worden om de bereikbaarheid van Alphen te verbeteren en het verkeer door Alphen (bijvoorbeeld het vrachtverkeer dat uit Amsterdam naar de industrieterreinen wil) te verminderen; bovendien staat er woningbouw gepland in de Gnephoek waarvan de auto's ook een plaats moeten krijgen. Er is een actiegroep opgericht om dat tegen te houden waarvan de voorzitter een negatief stemadvies richting VVD afgeeft. Natuurlijk vinden we dat niet leuk, maar het is geen reden onze mening te herzien. Wij moeten als politici het belang van alle Alphenaren in het oog houden, en niet de belangen van één groep voor laten gaan ten koste van heel Alphen. Natuurlijk begrijpen wij ook dat het niet leuk is om vrij uitzicht te moeten ruilen voor een rondweg op enige afstand, en we zullen in overleg met de bewoners kijken wat we kunnen doen om de overlast te beperken, maar de rondweg komt er wat ons betreft wel.
Bovendien: als u zich verdiept in de programma's van andere partijen zult u zien dat alleen SP en GroenLinks tegen het voltooien van de rondweg zijn, dus het stemadvies luidt: stem geen VVD, maar SP of GL. Dat is wel een ommezwaai naar de andere kant van het politieke spectrum, en of VVD-kiezers zich in andere programmaonderdelen van SP en GL zullen vinden betwijfel ik.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing