Meer betrokkenheid van de inwoners

Morgen is het zover. Het initiatiefvoorstel van VVD en Alphen Lokaal wordt donderdagavond in de raad behandeld. Het voorstel beoogt de inwoners van Alphen beter en vaker bij de besluitvorming te betrekken, onder andere door het starten van het burgeruur. Op de twee vergaderavonden van de maand is er van 19-20 uur de gelegenheid om binnen te lopen en een raadslid of fractie aan te schieten. We willen inwoners ook gericht uitnodigen voor bepaalde onderwerpen. Tevens willen we elke keer 50 Alphenaren uitnodigen om gast van de raad te zijn: ze worden ontvangen door enkele raadsleden en krijgen uitleg over het functioneren van de raad en de manier waarop inwoners invloed kunnen uitoefenen op de besluitvorming.
Ik hoor geluiden dat er partijen zijn die nu geen besluit willen nemen maar het besluit over de raadsperiode heen willen tillen, omdat men 'niet over het graf heen wil regeren'. Dat is onzin. We nemen continu besluiten die consequenties hebben voor de nieuwe raad. Als we de inwoners echt serieus willen nemen en ze daadwerkelijk meer bij de politiek willen betrekken, is nu het moment zodat we direct na de verkiezingen kunnen laten zien dat het ons menens is. Partijen die tegen het voorstel zijn, hebben de kiezers heel wat uit te leggen.

Reacties

Anoniem zei…
Way to go Ruud! Je hebt helemaal gelijk! Mw. van Rijn.
Anoniem zei…
Een beter idee lijkt mij om de burgers daadwerkelijk bij de politiek te betrekken om bij de burgers langs de deur te gaan dan bereikt u daadwerkelijk de burgers.U geeft nu inwoners de gelegenheid om gast van de raadsleden te zijn m.i. zijn dit al bewoners die belangstelling hebben voor de politiek. Met vriendelijke groet, Jan Woordes

Populaire posts van deze blog

Hippocrates

De volgende stap

Much ado about nothing